Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Projekt za oporavak od poplava: Javni poziv za odabir korisnica i korisnika pomoći iz socijalno ugroženih kategorija

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Projekt za oporavak od poplava objavio je Javni poziv za odabir korisnica i korisnika, za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama 2014. godine. Poziv je namijenjen osobama iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva.Na Javni poziv se mogu prijaviti fizička lica, odnosno nositelji domaćinstva za obitelji , iz sljedećih općina i gradova u Bosni i Hercegovini (BiH):Cazin, Doboj Istok, Domaljevac-Šamac, Goražde, Gračanica, Kakanj, Kalesija, Maglaj, Odžak, Orašje, Sapna, Srebrenik, Tešanj, Travnik, Tuzla, Vareš, Vogošća, Zavidovići, Zenica, Žepče, Banja Luka, Bijeljina, Bratunac, Brod, Doboj, Donji Žabar, Gradiška, Jezero, Kostajnica, Laktaši, Lopare, Modriča, Novi Grad, Petrovo, Prijedor, Prnjavor, Šamac, Šekovići, Šipovo, Srbac, Teslić, Ugljevik, Vlasenica i Zvornik.

Javni poziv je otvoren od 9. listopada 2017. do 9. studenog 2017. godine.

Projekt za oporavak od poplava financira Europska unija, u suradnji s vladama Federacije BiH i Republike Srpske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u partnerstvu s Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International Austria (HWA), i partnerskim općinama i gradovima. Projekt predstavlja nastavak aktivnosti sanacije šteta uzrokovanih elementarnim nepogodama koje su BiH pogodile 2014. godine. Projekt pomaže trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih kategorija stanovništva u poplavljenim područjima, kroz izgradnju i sanaciju individualnih stambenih objekata, pomoć maloj poljoprivredi, te kreiranje novih radnih mjesta u privatnom sektoru.


Prijavu na javni poziv mogu podnijeti fizička lica, odnosno nositelji domaćinstva za obitelji , i to u mjestu prebivališta, u prostorijama općine, odnosno gradske uprave. Formular za prijavu, sakriterijima za odabir, može se preuzeti u prostorijama općine il gradske uprave, u centrima za socijalni rad i u mjesnim zajednicama. Formulari se mogu preuzeti I na web stranicama općina I gradskih uprava, tena web stranici UNDP-a u BiH: www.ba.undp.org.