Petak, Ožujak 22, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

PU Žepče: Upozorenje na požare, zabranjeno spaljivanje žetvenih ostataka, smeća i drugog otpada

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iz PU Žepče upozoravaju građane na mogućnost nastajanja požara prilikom radova na pripremi parcela za narednu sjetvu.

"Poštovani građani, u ranijim godinama u ovo vrijeme evidentiran je veliki broj požara na području ove Policijske uprave izazvanih nemarom građana prilikom čišćenja korova i pripremanja parcela za poljoprivrednu obradu. Tim prilikama nastale su veće materijalne štete na imovini građana i troškovi intervencije vatrogasnog društva.

Ovim putem skrećemo pozornost i molimo građane da prilikom čišćenja i paljenja korova obrate pozornost da to rade bez opasnosti za sebe i druge kao i tuđu imovinu.

Molimo sve stanovnike općine Žepče da zbog vremenskih prilika ( visoke temperature i vjetar ) ne vrše bilo kakva spaljivanja materijala na otvorenom prostoru a naročito spaljivanje korova, biljnog otpada, paljenje otpad i smeća od bilo kojeg gorivog materijala a što je inače zabranjeno Zakonom o zaštiti od požara.

Također se mole svi građani da ako opaze da se na otvorenom području vrše bilo kakva spaljivanja, odmah isto jave nadležnim općinskim i policijskim strukturama na telefone 122 ili 123 ( vatrogasci i policija ).

Molimo vas za razumijevanje i suradnju“, kaže se u obavijesti iz PU Žepče koju potpisuje načelnik Vladimir Jozinović.