Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

U BiH jutros oblačno, od sredine dana u Bosni susnježica i snijeg

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša pada na cijelom sjeveru BiH.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Sokolac 3, Ivan-sedlo 6, Livno i Zenica 7, Jajce i Sarajevo 8, Bugojno, Prijedor i Tuzla 9, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik 10, Brčko, Drvar, Gradačac, Grude, Stolac i Trebinje 11, Mostar 12, Bihać i Neum 14, u Žepču je izmjereno ugodnih 9.

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje uvjetovati zahlađenje i padavine u cijeloj BiH. Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, uslijed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tijekom noći na utorak. Bez snijega će biti u sjevernim područjima Bosne.

 

Od večernjih sati i tijekom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro će biti slab južnog smjera. S dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok, umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure.

Dio prijepodneva će biti najtopliji dio dana. Temperatura zraka između 7 i 14 stupnjeva. S dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.