Subota, Listopad 19, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Upozorenje na opasnost od neeksplodiranih ubojitih sredstava

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogasnu postrojbu dobili smo obavijest- upozorenje na opasnost od neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Program humanitarnog razoružanja Norveške narodne pomoći u Bosni i Hercegovini, dana 04.03.2019 godine započeo je s provođenjem protuminskih aktivnosti na području Debelog Brda, općina Žepče, pod nazivom „MSP Debelo Brdo“ , a u suradnji s BHMAC-om, regionalni ured Tuzla.

S tim u vezi upozoravamo stanovništvo na opasnost od mina. Mine i ostala eksplozivna sredstva zaostala iz rata su stalna prijetnja po lokalno stanovništvo, s toga je potrebno poštovati sljedeće odluke:

1. Prije odlaska u nepoznato područje potrebno je informirati se o minskoj situaciji za određeno područje u nadležnoj službi civilne zaštite;

2. Minske oznake predstavljaju sumnjive površine za kretanje (utabane staze, asfaltne puteve)

3. Uvijek koristite sigurne površine za kretanje (utabane staze, asfaltne puteve);

4. Ne ulazite u obilježena i zabranjena područja zbog opasnosti od mina i ostalih eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata;

5. Ne uništavajte postavljeno minsko/deminersko obilježavanje

6. Ne podižite sumnjive nepoznate predmete sa zemlje;

7. U slučaju pronalaska sumnjivog eksplozivnog sredstva odmah o tome obavijestite policiju na besplatan broj 122;

8. Za dodatna pitanja o površinama sumnjivim na mine i ostala eksplozivna sredstva zaostala iz rata u Bosni i Hercegovini, kontaktirajte Centar za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini – BHMAC.

U slučaju da raspolažete valjanim informacijama o minskoj situaciji na području mjesne zajednice Debelo Brdo, općina Žepče molimo Vas da slobodno kontaktirate Rukovoditelja projekta za mine, Lonić Nevres na broj telefona: 062 334 081 ili Operativnog oficira, Delić Samir na broj telefona: 062 334 079", kaže se u informaciji koju smo dobili iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogasne postrojbe Žepče.