Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Uskoro upisi u srednje škole na području općine Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Temeljem Plana upisa učenika u srednju školu u šk. 2019./2020. godini, koji je usvojen na 25. sjednici Općinskog vijeća Žepče, objavljen je Natječaj/Konkurs za upis učenika u srednje škole na području općine Žepče.

Prvi termin upisa u srednje škole za četverogodišnja zvanja traje od 17.06.2019. do 24.06.2019. godine, a prvi termin upisa za trogodišnja zanimanja  traje od 17.06.2019. do 28.06.2019. godine.

Na Natječaj/Konkurs za upis u prvi razred srednje škole kandidat je dužan dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • Zahtjev za upis (poseban formular)
  • Izvod iz Matične knjige rođenih
  • Originalnu svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi
  • Originalno uvjerenje o uspjehu u V, VI, VII, VIII i IX razredu
  • Druga dokumentacija relevantna za utvrđivanja bodova u skladu s kriterijima

Informacije o mjestu i vremenu predaje dokumentacije za prijem bit će objavljene na oglasnoj ploči svake škole, a izbor kandidata će se vršiti na osnovu već utvrđenih kriterija za upis učenika u prvi razred srednjih škola na području općine Žepče.

Ukoliko se na temelju Natječaja/Konkursa u lipanjskom/junskom upisnom roku ne upiše planirani broj učenika, onda će drugi upisni rok biti proveden od 19.08.2019. do 26.08.2019. godine.

Za školsku 2019./2020. godinu, u žepačkim školama upisuju se sljedeća zvanja i zanimanja:

KŠC „Don Bosco“ Žepče upisuje dva odjela opće gimnazije, te u Tehničko-obrtničkoj školi upisuje po jedan odjel tehničara za mehatroniku, poljoprivredni tehničar, elektroinstalater/elektromehaničar te zavarivač/instalater centralnog grijanja i klimatizacije.

SMŠ „Žepče“  po BNPiP upisuje jedan odjel opće gimnazije, i po jedan odjel medicinskih tehničara, tehničara cestovnog prometa, ekonomski tehničar EU VET, automehaničar, konfekcionar tekstila i vozač motornih vozila. Po HNPiP u SMŠ Žepče na raspolaganju su po jedan odjel web dizajnera, šumskih tehničara, medicinskih tehničara,tehničara cestovnog prometa, automehaničara i konobara/kuhara EU VET.

Glazbena škola „Katarina Kosača Kotromanić Žepče“ prima dva odjela za zvanja glazbenik gitarist,klavirist, violinist, flautist, pjevač, teoretičar, harmonikaš, trubač, udaraljkaš i klarinetist.