Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Stanje na cestama : Pojačan promet, duge kolone vozila, na graničnim prelazima zadržavanja 30 minuta

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kolovoz je jutros na pojedinim dionicama mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je promet. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera.

Na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez, u toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice i od 08 do 17 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama s aktualnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na regionalnom putu R-467 Zavidovići- Ribnica u naselju Stavići, danas od 10 do 12 sati najavljena je obustava promet, zbog sanacionih radova.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.