Na mjestima izvođenja radova moguće formiranje dužih kolona, na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ako se putuje tijekom dana, praviti češće pauze. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.

Na snazi je obustava prometa i na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama s aktualnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.