Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Općina Žepče: Natječaj za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika – djeci branitelja za školsku 2019./2020. godinu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Obavještavaju se pripadnici braniteljske populacije (djeca branitelja) koji imaju prebivalište na području općine Žepče u trajanju od najmanje 24 mjeseca, odnosno 6 mjeseci ukoliko imaju status povratnika i koji ostvaruju prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite u općini Žepče, kao i povratnici u Republiku Srpsku koji ostvaruju osnovna prava iz braniteljsko-invalidske zaštite i koji su na evidenciji nadležnog organa za vojne evidencije u općini Žepče, o mogućnosti podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola – djeci branitelja za školsku 2019./2020.godinu.

Visina novčane pomoći određena je u sljedećim iznosima:
za kupovinu obaveznih udžbenika u osnovnim školama…………………..100,00 KM
za kupovinu obaveznih udžbenika u srednjim školama…………………….150,00 KM

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju:
djeca dobitnika ratnog priznanja ili odlikovanja;
djeca umrlih ratnih vojnih invalida;
djeca umrlih demobiliziranih branitelja – sudionika rata;
djeca ratnih vojnih invalida – sudionika rata;
djeca demobiliziranih branitelja koji su u redovima Oružanih snaga proveli najmanje 24 mjeseca u periodu od 06.04.1992. godine do 23.12.1995. godine ili 12 mjeseci ako su u Oružane snage stupili kao maloljetna lica.

Izbor kandidata za dodjelu novčane pomoći u svrhu nabavke obaveznih udžbenika za potrebe redovnog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama vrši se na osnovu liste prvenstva, sačinjene bodovanjem po sljedećim kriterijima:
– ostvaren uspjeh u prethodnoj školskoj godini;
– socijalno-ekonomska situacija;
– učešće u Oružanim snagama;

Natječaj ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja.


Za djecu pripadnika braniteljske populacije zahtjev za dodjelu novčane pomoći za nabavku udžbenika sa drugom potrebnom dokumentacijom podnosi roditelj/ staratelj u vremenu od 01.07. 2019. do 22.07.2019. godine u Službi za braniteljsko-invalidsku zaštitu općine Žepče.

Kompletan tekst natječaja možete pronaći na sljedećem linku: www.opcina-zepce.com