Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Danas potpuna obustava prometa kroz tunel Vranduk

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II zbog sanacije udarnih rupa, od 13:30 sati najavljena je potpuna obustava prometa.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-17 u Mostaru.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja na izlazu iz BiH bilježimo na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Hum, Prisika, Kamensko, Osoje, Bijača, Gabela Polje i Doljani. Pojačanu frekvenciju vozila na ulazu u našu zemlju bilježimo na graničnim prelazima Bosanski Brod i Kamensko. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(BIHAMK)