Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Priopćenje za javnost JU „Dom zdravlja sa stacionarom Žepče“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Iz JU „Dom zdravlja sa stacionarom Žepče“ uputili su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:


"Do sada je na području naše općine Sars-CoV-2 virus potvrđen kod 257 osoba.

Oporavljenih je 192, a umrlo je 8 osoba.

Trenutno imamo 57 aktivnih slučajeva zaraze.

Odlukom Kriznog stožera  Ministarstva zdravstva ZDK za praćenje novog corona virusa broj: 11-33-1335-136/20 od 23.10.2020. godine, obustavlja se PCR testiranje zbog nedostatka testova. Testiraju se samo hospitalizirani pacijenti i zdravstveni radnici sa simptomima Covid-19.

Jutros se u Covid-ambulanti javilo 27 osoba sa simptomima sumnjivim na infekciju Sars-CoV-2 virusom, ali ih nismo mogli testirati zbog naprijed navedene odluke.

Zbog drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije na području naše općine, molimo korisnike zdravstvene zaštite da redovitu terapiju zatraže putem telefona od svog ordinirajućeg liječnika.

Služba za RTG dijagnostiku od 07:00 do 11:00 sati će obrađivati pacijente koji nisu sumnjivi na Covid-19, a od 11:00 do 15:00 pacijente sumnjive na Covid-19.

Redovito cijepljenje djece vrši se od 07:00 do 10:00 sati prema unaprijed određenom terminu.

Svi pacijenti koji imaju simptome sumnjive na Covid-19 ili drugu respiratornu infekciju, trebaju telefonom kontaktirati svog obiteljskog liječnika, koji će im dati instrukcije o daljem postupanju.

Molimo sve građane da poštuju ranije izdate naredbe i preporuke Kriznih stožera u cilju zaštite svog zdravlja i zdravlja cijele zajednice”, kaže se u priopćenju JU Dom zdravlja sa stacionarom Žepče.