MNK Žepče: Pokažimo veliko srce za Martinu i ispratimo posljednju utakmicu polusezone

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

U nedjelju, 15.12.2019. u 16:00  momčad MNK Žepče  igra posljednju utakmicu u ovoj polusezoni u kojoj će ugostiti FC "LILIUM" DOBOJ-ISTOK.

U dosadašnjim ogledima domaća ekipa pamti  dva poraza u prijateljskim susretima iz prošle sezone, tako da će i ovaj susret u Žepču biti izazov i težak zadatak za igrače MNK Žepče.


Nedjeljni susret  u Žepču je humanitarnog karaktera, sav prihod od prodanih ulaznica  namijenjen je za pomoć obitelji Martine Kopić iz Lupoglava.


"Kako se nalazimo u vremenu Adventa i predblagdanskom ozračju, tako smo i mi u klubu odlučili našu posljednju utakmicu u sezoni iskoristiti kako bi omogućili našim sugrađanima da još jednom pokažu svoju humanu stranu.

Prihod od ulaznica ide za pomoć obitelji Martine Kopić iz Lupoglava. Martina je rođena 1999.godine i ima Downov sindrom i autizam, što nažalost nisu jedine bolesti od kojih boluje. Martina je u potpunosti ovisna od svojih roditelja koji se uz vrlo skromna primanja i druge tragedije u obitelji, sa njom bore kroz život.


Cijena ulaznice iznosi 5 KM!


Za one koji nisu u mogućnosti kupiti ulaznicu ulaz besplatan", poručili su iz MNK Žepče!
Od četvrtka, 12.12.2019. ulaznice su u prodaji u Caffe "Sport" i Caffe-Pizzerija "Face", a na dan utakmice na blagajni dvorane.

Info dan "Javnog poziva za dostavljanje prijedloga projekata za poboljšanje inovativnih kapaciteta MMSP"

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna


U četvrtak 19.12.2019. god. s početkom u  14:00 sati u sali Općinskog vijeća u Žepču održat će se prezentacija Javnog poziva za dostavljanje prijedloga projekata za poboljšanje inovativnih kapaciteta mikro, malih i srednjih poduzeća (MMSP).


Fond od milijun i po eura bespovratnih sredstava unutar projekta EU4Business dostupan je za projekte koji povećavaju konkurentnost MMSP kroz inovacije: razvoj proizvoda / usluga kroz nove pristupe u pred-produkciji, proizvodnji i post-produkciji,  na primjer, kroz upotrebu opreme na višem tehnološkom nivou, uvođenje  standarda i certifikaciju, digitalizaciju i uvođenje e-poslovanja, obuku menadžmenta i osoblja, itd.

Pravna lica iz BiH koja pripadaju kategoriji MMSP mogu aplicirati na ovom Pozivu.

Iznos bespovratnih sredstava je 100.000 eura po projektu.


Projektne ideje moraju se odnositi na jedan od sljedećih ekonomskih sektora:
-Metaloprerađivačka i mašinska industrija


-Drvoprerada


Detaljnije informacije možete saznati dolaskom na navedeni Info dan.


Sve informacije na broj telefona 032 880 273 ili na e-mail RAŽ-a Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Džudo klub"Mahnjača" Žepče: Odličan nastup na 12. međunarodnom turniru u Kaknju

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna


Proteklog vikenda članice i članovi Džudo klubu "Mahnjača" Žepče sudjelovali  na 12 Međunarodnom Judo Turniru Kakanj OPEN 2019.


Turnir je okupio više od 400 sudionika i iz tridesetak klubova. Džudo klub "Mahnjača" Žepče nastupio je s 18 natjecatelja koji su ostvarili zapažene rezultate osvojivši 11 medalja.


Zlatno odličje osvojio je Eldar Čizmić a srebrom su se okitile Larisa Suljević i Sara Mehić.


   Osam takmičara osvojilo je brončane medalje i to:  Franciska Marijanović, Mario Pavković, Filip Radoš, Karlo Radoš, Amina Tabaković, Zejneb Čaušević, Harun Malićbegović i

"Rezultati su iznad očekivanja uprave kluba. U narednom periodu, točnije  14.12.2019. očekuje nas novi turnir Vitez Open 2019 gdje imamo cilj opravdati dosadašnji uspjeh, s nadom da osvojimo još više medalja" poručili su iz Džudo klub "Mahnjača" Žepče.

Nova isključenja struje najavljena za sutra u Žepču

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Iz poslovnice Elektro  Žepče obavještavaju potrošače električne energije da će dana 11. prosinca struja biti isključena na TRAFOSTANICAMA    10/0,4 Kv:


Debelo Brdo, Vrbica, Gornji Lug, Donji Lug- Kajići, Gradina, Filipovići, Jukići, Gromilice i Radunice  od 09,00 do 14,00 sati


isti dan struja će biti isključena i na trafostanicama Vitlaci 2 i Matinski Vis od 10,00 do 13,00 sati


Za sva naknadna obavještenja potrošači se mogu obratiti dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na
telefon  broj  881-717 iii 883-134.

Vlada ZDK: Za prijevoz učenika u 2019. osigurano 4,4 milijuna KM

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Vlada Zeničko-dobojskog kantona godišnje za prijevoz učenika osnovnih škola koji stanuju na udaljenosti većoj od pet kilometara u jednom pravcu od škole izdvaja oko 4 milijuna KM. Pored toga, značajna sredstva izdvaja i za prijevoz đaka koji stanuju na udaljenosti manjoj od pet kilometara, ukoliko posebna komisija Vlade utvrdi da je ugrožena saobraćajna sigurnost učenika.


Vlada je na posljednje tri sjednice donijela šest novih odluka o uvođenju izvanrednog prijevoza, tako da je broj osnovnih škola povećan s prošlogodišnjih 11 na 16 škola u 2019. godini. Novim odlukama data je suglasnost školskim menadžmentima za osiguravanje besplatnog prijevoza za učenike tri zeničke osnovne škole - 130 učenika OŠ "Hasan Kikić" Tetovo, 98 učenika OŠ "Ćamil Sijarić" Nemila i 125 učenika OŠ "Alija Nametak".

Također, data je suglasnost za organiziranje besplatnog prijevoza za 23 učenika OŠ "Begov Han" Begov Han, 81 učenika JU Prva osnovna škola Zavidovići te 80 đaka JU OŠ "Novi Šeher" Novi Šeher Maglaj. Za ovih šest linija izdvojeno je 118.740 KM.


"U 2018. godini izvanredni prijevoz ispod pet kilometara osiguran je za 917 učenika iz 11 osnovnih škola i u te svrhe je utrošeno 269.762 KM. Taj broj se konstantno povećava i u ovoj godini smo za 16 osnovnih škola izdvojili 400.000 KM, tako da ukupno izdvajanje za prijevoz učenika u ovoj školskoj godini iznosi 4,4 milijuna KM", kaže Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.


Apelirao je na gradove i općine da prilikom pripreme i realizacije programa utroška sredstava za rekonstrukciju i održavanje puteva prioritet budu upravo lokalne prometnice na kojima se vrši školski prijevoz i kojima se kreću djeca.


Ministar Kozlić je od menadžmenata škola zatražio da vrše stroge kontrole školskog prijevoza kako bi se spriječile zloupotrebe u vidu spajanja linija, vršenja prijevoza automobilima i neprikladnim prijevoznim sredstvima, kao i da se vrše kontrole tehničke ispravnosti vozila.

Noćni uspon na Matinski Vis

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U povodu 11. prosinca Međunarodnog dana planina, PD Vis i GSS Žepče organiziraju noćni uspon na Matinski Vis.

Prema planu aktivnosti mjesto okupljanja je u Vitlacima od 19:00 sati, a sam pohod do vrha Matinskog Visa točnije do krajnje točke kapele sv Bernarda planiran je od 19:20 sati.

Nakon povratka  planiran je odmor i okrjepa u Planinarskom domu a potom povratak do Vitlaca.

"Od opreme potrebno je ponijeti dobru volju i naglavnu lampu ili neku drugu svjetiljku. Svi zainteresirani mogu se javiti radi detaljnog dogovora  na broj telefona (063/340-537 Brkić) ili u komentar na stranici PD Vis", istaknuli su organizatori noćnog uspona na Matinski Vis.

Općina Žepče: Potpisani ugovori o stipendiranju učenika generacije

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Općinski načelnik Mato Zovko, primio je učenice generacije, koje su u akademskoj 2019/20. godini upisale studij, te su ovom prilikom potpisale Ugovore o stipendiranju učenika generacije.

Općina Žepče već sedamnaestu godinu za redom stipendira učenice i učenike srednjih škola koji su bili najbolji u svojoj generaciji, te nastavili obrazovanje na visokoškolskim ustanovama. Ove godine su to Lucija Vrbić, Klara Mrkonjić i Nadina Omerašević.

Općina Žepče trenutno stipendira šesnaest učenika generacije i to na način studenti prve godine deset mjesečnih rata u iznosu po 100 KM, a studenti druge i viših godina studija deset mjesečnih rata u iznosu po 150 KM. Nakon potpisivanja ugovora s novim studentima upisanim na studije ove godine, svim učenicima generacije Općina Žepče je  na račune isplatila redovite rate za listopad i studeni.

Općinski načelnik je ovogodišnjim učenicima generacije čestitao na izvrsnim rezultatima tijekom srednjoškolskog obrazovanja, kao i na upisu studija, sa željom za što uspješniji nastavak visokog obrazovanja.

Najava: Božićni koncert u Zavidovićima

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

HKD "Napredak" podružnica Zavidovići i Župa "Sv. Josipa" Zavidovići organiziraju Božićni koncert koji će biti upriličen  u nedjelju, 15. 12. 2019. s početkom u 17,00 sati u Centru za kulturu Zavidovići.

Ulaz je slobodan.
Na koncertu će nastupiti izvođači iz Tešnja, Usore, Žepča, Vareša i  Zavidovića.

Svojim izvedbama predstavit će se učenici glazbene škole "Katarina Kosača- Kotromanić" Žepče, ženska vokalna skupina HKD "Napredak" podružnica Usora i Tešanj, Mladi  vareški tamburaši pod vodstvom prof. Igora Hungera, solistice Lea Matijević iz Globarice i Helena Ilić iz Zavidovića, pjevački zborovi župa Bistrica, Žepče, Brankovići i Zavidovići.


"Budite nam dragi gosti i podijelite s nama radost nadolazećeg Božića", poručili su organizatori.

Potkategorije