Žepče: Promocija međureligijskog razumijevanja i tolerancije, suživota i poštivanja zajedničkih vrijednosti

Odbor za međureligijsku saradnju Žepče , Srednja mješovita škola "Žepče"i ŽOK „Žepče“, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, organizira turnir u odbojci, koji se održava u petak i subotu u Žepču.

Memorijalni turnir u odbojci organizira se u spomen tragično stradale učenice SMŠ Žepče, ali i odbojkašica ŽOK Žepče Monike Antolović te Nevene Mijić i Olivera Hrkača, sada već treću godinu zaredom.

Cilj turnira je promocija međureligijskog razumijevanja i tolerancije, suživota i poštivanja zajedničkih vrijednosti. Također, turnir ima za cilj promoviranje zdravih životnih navika.

Opširnije...

Javna raspravu o ,,Nacrtu Zakona o reguliranju dospjelih a neuplaćenih obaveza za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti rudnika uglja u Zeničko-dobojskom kantonu"

Na osnovu Zaključka Skupštine Zeničko-dobojskog kantona broj:01-02-18075/17 od 27.12.2017. i Plana provođenja javne rasprave, Ministarstvo za privredu/gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona i Služba za gospodarstvo i financije Općine Žepče organizira Javnu raspravu o ,,Nacrtu Zakona o reguliranju dospjelih a neuplaćenih obaveza za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti rudnika uglja u Zeničko-dobojskom kantonu".


Nacrt predmetnog Zakona je objavljen na web stranici Kantona: www.zdk.ba . Pozivamo zainteresirane da prisustvuju Javnoj raspravi kako bi svojim komentarima, prijedlozima i sugestijama dali doprinos definiranju sto je moguće kvalitetnijih pravnih
rješenja Nacrta Zakona.

Javna rasprava će se održati u Sali Općinskog vijeća Žepče, 30.01.2018.godine sa početkom u 10, 00 sati.

3. Memorijalni turnir u odbojci "Monika Antolović" počeo susretima srednjih škola iz Žepča, Maglaja i Zavidovića

U organizaciji Odbora za međureligijsku suradnju Žepče na čelu s predsjedavajućim Predragom Stojčevićem, u suradnji sa Srednjom mješovitom školom Žepče i ŽOK Žepče danas i sutra se održava III Memorijalni turnir u odbojci "Monika Antolović".

Memorijalni turnir u odbojci organizira se u spomen tragično stradale učenice SMŠ Žepče, ali i odbojkašica ŽOK Žepče Monike Antolović te Nevene Mijić i Olivera Hrkača, sada već treću godinu zaredom.

Opširnije...

Žepački umirovljenici dobro poslovali u protekloj godini

U srijedu, 17.siječnja 2018. godine, u prostorijama Udruženja održan je sastanak Izvršnog odbora Udruženja penzionera/umirovljenika s obimnim dnevnim redom. Sastankom je rukovodio predsjednik Izvršnog odbora Vlado Marković. Istom su nazočili članovi odbora : Avdaga Kadić, Ilija Kikić, Drago Lončar, Dejan Ristić Alija Agić i Ahmet Delić, Ramiz Skoko, predsjednik Skupštine, Drago Šimičić, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora, te Ramiz Derlić, predsjednik MU Željezno Polje i Majda Čulić, tajnica – blagajnica.

Tijekom sastanka razmatrano je izvješće o poslovanju za 2017. godinu, koje je ocijenjeno izuzetno dobrim u svakom pogledu. Prihodi su mnogo veći od rashoda i u naredni period prenosi se preko 17.000.- KM ( skoro 4 cjelokupne mjesečne članarine ).

Opširnije...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolonada Grabar- Kitarović prilikom sutrašnje posjete Žepču susrest će se s načelnikom Matom Zovkom i posjetit će KŠC"Don Bosco"

U okviru trodnevne posjete BiH predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović posjetit će sutra Žepče.

Prema službenom protokolu posjetit će Katolički školski centar „Don Bosco“ a prije toga će se susresti s načelnikom općine Žepče Matom Zovkom.

Opširnije...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila Žepče

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović drugog dan boravka u BiH posjetila općinu Žepče gdje su je dočekali mnogobrojne Žepčanke i Žepčaci. Više tisuća građana okupilo se u središtu grada kako bi pozdravilo predsjednicu i iskazalo toplu dobrodošlicu.

Po dolasku u Žepče predsjednica GrabarKitarović susrela s općinskim načelnikom Matom Zovkom koji je gošću upoznao s aktualnim stanjem u općini, s načinom funkcioniranja vlasti na lokalnoj razini i prilikama koje vladaju u ovoj općini, a koje mogu biti primjer mnogim lokalnim zajednicama u BiH po pitanju suživota, suradnje i međusobnog uvažavanja. Načelnik Zovko predsjednicu je upoznao i s budućim planovima i potrebama gospodarskog rasta i razvoja općine Žepče.

Opširnije...

Treći memorijalni turnir u odbojci "Monika Antolović" održat će se 19. i 20. siječnja u Žepču

Dana 19. i 20. januara/siječnja 2018. godine OMS (Odbor za međureligijsku suradnju) Žepče na čelu s predsjedavajućim Odbora vlč. Predragom Stojčevićem, u suradnji sa SMŠ (Srednja mješovita škola) Žepče i ŽOK Žepče organizira III Memorijalni turnir u odbojci „Monika Antolović“. Turnir će se održati u sali SMŠ Žepče s početkom u 09 sati i trajat će dva dana.

Opširnije...

Potkategorije

Stranica 1 od 229