NK DON BOSCO ŽEPČE na Turniru ,,Valentino Cup,, u Slavonskom Brodu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
Foto/FB/GoranBrasnic
 

Na "Valentino Cup" turniru u Slavonskom brodu ove godine nastupili su i nogometaši NK Don Bosco Žepča, Limači, i to uzrasti 2006., 2008/9. i 2010. godište.


Uzrasti 2008/9. osvojili su drugo mjesto na turniru, uzrast 2006. plasirali su se u četvrtfinale turnira, a uzrast 2010. plasirao se u osminu finala.

Iz NK Don Bosco Žepče kazali su kako je za njih održan odličan turnir, a zahvaljuju se NK Marsonia S.Brod na pozivu na turnir,organizaciji, i upućuju čestitke za 110 rođendan kluba.

Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Objavljen je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu.

U cilju promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu.

Prijava projekata odnosno prijava za pomoć ugroženim pojedincima se podnosi u elektroničkom i papirnatom obliku. Nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava dostupnog na mrežnoj stranici https://eprijavehrvatiizvanrh.in2.hr, potrebno ga je ispisati, ovjeriti te zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku, dostaviti poštom na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana 6, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom: „za Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu“

Ukoliko prijavitelj - ugroženi pojedinac (C kategorija) nije u mogućnosti podnijeti prijavu u elektroničkom obliku, istu može podnijeti samo u papirnatom obliku putem Prijavnog obrasca C-papirnata prijava.

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je 30 dana od dana objave Javnog poziva i traje zaključno do 18. ožujka 2019. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima telefona: +3851/6444-682, +3851/6444-681 radnim danom u vremenu od 10:00 do 15:00 sati ili na e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Ekipa RK Žepče sudjelovala na turniru u Mini rukometu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U cjelodnevnom programu u organizaciji RK Konjuh odigran je turnir u Mini rukometu u uzrastima 2008/09 i 2010 i mlađi.

Učešće u turniru su uzele ekipe iz Banja Luke, Bijeljine, Tuzle, Brčkog, Zavidovića, Gradačca, Zenice, Doboja, Gračanice, Žepče, Škola Ciciban Živinice i domaćin RK Konjuh, a nastupilo je oko 205 dječaka.

U uzrastima 2010 i mlađi turnir konačan poredak turnira je sljedeći:
1. RK Banja Luka
2. RK Bijeljina
3. RK Krivaja 2 Zavidovići

U uzrastu 2008/09 turnir je osvojila škola koja je najozbiljnije pristupa radu s najmlađim selekcijama u Mini rukometu, a to je RK Banja Luka. Poredak je sljedeći:
1. RK Banja Luka
2. RK Bijeljina
3. RK Sloboda Tuzla

Selekcija RK Žepča završila je na 12.mjestu od ukupno 14 ekipa u uzrastu 2008/09. 

 

Atmosferu s turnira u Mini rukometu možete pogledati u galeriji: 

Rijaset IZ donirao klupe, stolice i table za mektebsku nastavu u Žepču

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Medžlis islamske zajednice Žepče nastavlja s aktivnostima na poboljšanju uvjeta rada i usvajanja znanja na području mektebske nastave.

Rijaset Islamske zajednice u BiH je putem Vakufske direkcije, a na zahtjev MIZ Žepče, donirao 100 klupa, 200 stolica i 10 tabli za sve potrebe mektebske nastave. Donirana oprema raspodijeljenja je po džematima na području MIZ Žepče, što će uveliko olakšati rad muallima, ali i polaznika mekteba.

„Konstantno radimo na tome i borimo se da svojim učenicima, odnosno polaznicima mektebske nastave, obezbijedimo kvalitetnu edukaciju na prvom mjestu, a potom i da im osiguramo što bolji prostor i sredstva za rad. Nije lako naći potrebna sredstva da bi se obezbijedilo sve što bismo željeli, ali putem ovakvih donacija, u svakom slučaju idemo ka tome da ostvarimo zacrtane ciljeve. Zahvaljujemo se Rijasetu IZ što ima sluha za naše potrebe i što se odazvao našem zahtjevu, čime smo dobrim dijelom unaprijedili kvalitet obrazovanja na području Medžlisa Žepče. Nadam se da će tako biti i u budućnosti, a na nama je da se i dalje borimo za što kvalitetnije prenošenje znanja mlađim naraštajima, jer znanje je ono što nam niko ne može oduzeti“, izjavio je glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić, prof.

Škola pruža našoj djeci informacije o općem znanju, međutim škola ne usađuje i vjerske vrijednosti, a tu zadaću preuzima mekteb. Mektebska nastava je temeljni oblik islamskog odgoja i obrazovanja u džematu. Cilj i zadatak mektebske nastave je da pripremi i osposobi polaznike mektebske nastave da žive u skladu sa islamskim propisima. Ovaj cilj i zadatak se postiže sveobuhvatnim islamskim pedagoškim i didaktičko-metodičkim radom muallima. Da bi mektebska nastava urodila plodom, tri komponente sačinjene od imama, tj. muallima, djeteta, i roditelja moraju da funkcionišu i da ispunjavaju svoju dužnost.

D.S.

Žepčanka Lucija Barbarić oporučno ostavila JU Opća biblioteka Žepče 200 knjižnih jedinica

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Ljubav prema rodnom mjestu ne poznaje vrijeme i granice svjedoči priča, nedavno preminule, naše sugrađanke Lucije Barbarić.


Naime, gospođa Barbarić, zbog posla, već davno je otišla iz rodnog kraja u Zagreb gdje je posljednjih 56 godina provela sa svojom obitelji.


Nažalost, životni put je često nepredvidiv i težak, a takav je bio i za gospođu Barbarić, kojoj je prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana teška bolest.


I u posljednjim danima svojega života bila je u mislima uz svoj rodni kraj iz kojega je davno otišla a kojega je uvijek nosila u svom srcu. Odlučila je zbirku knjiga koje je obitelj skupljala, pokloniti JU Opća biblioteka u Žepču.


Knjige su stigle u Žepče, radi se o 200 knjižnih jedinica, i uskoro će se naći na policama Biblioteke dostupne svim sugrađanima općine Žepče.

„Duboko sam potresena ovom gestom naše sugrađanke gospođe Lucije, da je u posljednjim trenutcima svojega života mislila na nas, svoj rodni kraj i biblioteku Žepče kojoj je odlučila pokloniti knjige koje je s obitelji kupovala, prikupljala i pomno čuvala tijekom života.


U znak iskrene zahvalnosti za ovu dirljivu gestu, obitelji Barbarić smo dodijelili Zahvalnicu, počasnu legitimaciju, koja se inače dodjeljuje zaslužnim pojedincima za poseban doprinos radu naše ustanove“, kazala je za Radio Žepče, direktorica Malićbegović.


U ime obitelji Barbarić zahvalnicu je primila Ivanka Đošen nevjesta pokojne Lucije Barbarić.

Započeli radovi na uređenju platoa Doma kulture u Žepču

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Radovi se izvode u okviru projekta vanjskog uređenja Doma kulture Žepče i odvijat će se u nekoliko faza.


Prema riječima pomoćnice načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Žepče, Brigite Lovrić, trenutno se radi na prvoj fazi radova koji podrazumijevaju zamjenu oštećenih postojećih ploča površine 1000 m2.


U sklopu ovoga popločenja bit će postavljene i nove klupe za sjedenje, a planirana je i sadnja odgovarajućeg drveća.
Planirani su i radovi na rasvjeti kao i postavljanje vodenog zida uz pročelje Doma kulture, u neposrednoj blizini bašte Gradske kavane.
U prvoj fazi navedenih radova radit će se i rekonstrukcija kanalizacijske mreže koja predstavlja dugogodišnji problem u našem gradu

Planom predviđenih radova druga faza podrazumijeva popločanje ispred spomenika poginulim braniteljima HVO u središtu grada, preko puta zgrade suda u Žepču, sadnju ukrasnog drveća i postavljanje klupa što će prostor ispred Doma učiniti jednom cjelinom i urbanom pješačkom zonom u našem gradu.

U petak izbor najuspješnijih sportaša općine Žepče u 2018. godini- poznata imena koja se bore za titule!

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Sportski savez Općine Žepče i ove godine organizira sada već tradicionalni događaj u našem gradu,  svečanost dodjele priznanja najuspješnijim sportašima općine Žepče u 2018. godine.  

 

Priznanja će biti dodijeljena u devet kategorija:

 

-Najuspješniji sportaš u muškoj konkurenciji

-Najuspješniji sportašica u ženskoj konkurenciji

-Najuspješniji mladi sportaš

-Najuspješnija mlada sportašica

-Najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji

-Najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji

-Najuspješniji trener

-Najuspješniji sportaš s invaliditetom

-Najuspješniji sportašica s invaliditetom

 

I ove godine birat će se više kategorija, pa se tako u kategoriji najuspješnijeg sportaša nalaze Kristijan Jukić (NK Žepče)  i Tomislav Jukić (RK Žepče), dok će se za titulu najbolje sportašice natjecati Mia Matijević (KKK 550) i Josipa Adžić (KK Viktoria).

U kategoriji najbolji mladi sportaš birat će se između četiri imena a to su :Alem Okanović  (KK Žepče),  Nikola Budimir (NK Žepče) , Toni Knezović (RK Žepče), i Valentin Martić (OK Mladost).

Za titulu najbolje mlade sportašice natjecat će se Alma Maličbegović (KK Orlovik) i Adna Selimović (KK Viktoria).

U borbi za najbolju mušku ekipu našli su se seniori NK Žepče i juniori RK Žepče, a za najbolju žensku ekipu nominiran je Kata tim KK Viktoria.

U kategoriju najbolji trener borit će se Arif Odobašić (KK Orlovik), Damir Hadžić (NK Žepče), Ivan Šupuković (KKK 550).

Nominirani u kategoriji najuspješniji sportaš/ica s invaliditetom su Amir Spahić (U.G. SR Bosna) –i Ljilja Slišković.

Uz prigodan kulturno- zabavni program svečanost izbora sportaša općine Žepče će biti održana Domu kulture Žepče, 22.2.23019. godine, s početkom u  18 sati. Ovogodišnji izbor održava se u organizaciji Sportskog Saveza Općine Žepče. 

Ispred Sportskog saveza Općine Žepče o izboru najuspješnijih sportaša govori predsjednik Saveza Vlado Lučić: 

 

 

 

 

 

Na konferenciji o važnosti međureligijskog dijaloga na lokalnom nivou svoj rad će predstaviti i Odbor za međureligijsku suradnju Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Konferencija "Važnost jačanja međureligijskog dijaloga na lokalnom nivou u BiH" bit će održana 15. i 16. Veljače u Sarajevu u organizaciji Međureligijskog vijeća u BiH (MRV).

Na konferenciji će biti prezentirani uspjesi projekta "Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH" (SID), kao i rezultati jačanja mreže Međureligijskog vijeća u BiH.

Pored predstavljanja projekta, u okviru konferencije bit će održana i izložba umjetničkih radova mladih i žena, predstavljanje rada 15 odbora za međureligijsku suradnju: Orašje, Banja Luka, Livno, Žepče, Trebinje, Foča, Novi Travnik, Bugojno, Zenica, Bijeljina, Bihać, Brčko, Goražde, Doboj i Tuzla te najznačajnijih aktivnosti za mlade i žene kao što su Samit mladih Kozara i Kongres žena vjernica Međugorje i mali grantovi, saopćeno je iz MRV-a.

Potkategorije