Za sutra najavljena nova isključenja električne energije

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Nova isključenja električne energije najavljena su za sutra, 14. 11. 2019. godine.

Radi radova na elektroenergetskom postrojenju • DV 10 kV "TK ŽEPČE" i DV 10 kV "ZAVIDOVIĆI-ŽEPČE" doći će do prekida u isporuci električnom energijom.


Poslovnica Elektro Žepče• DV 10 kV "TK ŽEPČE" (naselje Gornja Papratnica i Zapade) od   08:30 - 14:00

Poslovnica Elektro Žepče •DV 10 kV "ZAVIDOVIĆI-ŽEPČE" (općina Žepče) od  06:00 - 06:10
Objavljeno je na stranici JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

U povodu Svjetskog dana borbe protiv dijabetese u Žepču besplatna akcija mjerenja šećera u krvi

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Udruženje dijabetičara općine Žepče "Plavi krug "obavještava građane da će aktivisti udruženja,  povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa,  u četvrtak, 14.11. 2019. godine u Gradskoj kavani besplatno mjeriti šećer u vremenu od 9,30 -14,00 sati.

„Pozivamo građane da se odazovu u što većem broju preventivnom mjerenju šećera, kako bismo na vrijeme otkrili i prevenirali ovo oboljenje“, poručili su iz udruženja dijabetičara „Plavi Krug“ Žepče.

Predstavnici SMŠ Žepče u radnom posjetu kod Općinskog načelnika

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U utorak, 12.11.2019. godine, općinski načelnik Mato Zovko je održao sastanak s direktorom Srednje mješovite škole Žepče Adilom Gačićem i prvim pomoćnikom Ivicom Penić. Sastanku je nazočio i Ilija Barešić, pomoćnik općinskog načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti, u čijoj je nadležnosti djelatnost osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja za općinu Žepče.

Direktor i pomoćnik ravnatelja su se zahvalili na prijemu i dosadašnjoj suradnji, kao i na administrativnoj podršci, te donošenju „Pravilnika o zapošljavanju u osnovnim i srednjim školama čiji je osnivač Općina Žepče“ kojim su doneseni jedinstveni kriteriji za zapošljavanje nastavnika i stručnih suradnika u školama na području općine.

Na sastanku se razgovaralo o uvjetima rada škole i odvijanju nastavnog procesa. Općinski načelnik je pohvalio timski rad uprave i menadžmenta koji zajednički djeluju i osiguravaju što bolje uvjete za školovanje i izvođenje prakse za brojna zanimanja koje ova škola svake godine upisuje.

S ciljem osiguranja što boljih uvjeta za praksu učenika, ovom prilikom je dogovoreno osiguranje sredstava u Proračunu Općine Žepče za nabavku automobila za potrebe autoškole SMŠ  koje će služiti za obuku učenicima koji se obrazuju za zanimanje vozač motornih vozila.

Na sastanku se razgovaralo i o rješavanju parking mjesta i garaža za potrebe škole koje će se rješavati nakon početka izgradnje zgrade općinskog suda koja se gradi do objekta SMŠ.

Najava: U četvrtak u Žepču kulturna manifestacija „Okusi tradicije“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Neformalna skupina profesora iz KŠC „Don Bosco“ Žepče u četvrtak 14. studenog upriličit će kulturnu manifestaciju „Okusi tradicije“, koja će biti održana u prostorijama KŠC „Don Bosco“ Žepče s početkom u 10:00 sati.
Kulturna manifestacija „Okusi tradicije“ se organizira u okviru projekta „Rad nas spaja“.

„Održavanjem kulturne manifestacije želimo istaknuti važnost kulture i tradicije. Upravo kultura i tradicija su ključne vrijednosti koje mladi trebaju vrjednovati i u njima pronalaziti poveznicu za suradnju i širenje pozitivnih vrijednosti.
Jedan od ciljeva projekta je povećati svijest i znanje mladih o različitim kulturama i religijama, te potaknuti stav otvorenosti prema drugima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost“, poručili su organizatori.

Projekt „Rad nas spaja“ je podržan od strane USAID-ovog PRO-Budućnost projekta izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekt vodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

Danas obilježavamo Svjetski dan dobrote

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Svjetski dan dobrote obilježava se u mnogim zemljama svakog 13. studenoga već više od dvadeset godina. Toga dana je 1998. godine u Tokiju održana prva konferencija Svjetskog pokreta za dobrotu.

Riječi zahvalnosti, osmijeh i dobra djela, to je sve tako jednostavno i važno u svakodnevnoj komunikaciji, a Dan dobrote je prava prilika za činiti dobro. Pustiti nekoga preko reda, pokloniti beskućnicima ručak, izaziva lančanu reakciju dobrote u čitavom društvu.

Ljudi koji čine dobra djela, rjeđe su bolesni i duže žive, smatraju stručnjaci. Veliki ruski pisac Lav Tolstoj je nazvao dobrotu najneophodnijim začinom, jer najbolje osobine bez dobrote ništa ne vrijede, a najgori poroci s njom se lako opraštaju.

Dan dobrote je odličan razlog da drugima poklonimo malo pažnje i dobrote! Budimo dobri i danas i svaki drugi dan!

Učenici Glazbene škole sudjelovali na Danima flaute u Banja Luci

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U organizaciji UG Kvartet flauta "Flutete" u suradnji s JU Muzičkom školom "Vlado Milošević" proteklog vikenda u Banja Luci upriličena manifestacija Dani flaute na kojoj su sudjelovali i učenici Glazbene škole"Katarina Kosača Kotromanić" Žepče.


Manifestacija je upriličena u Banskom dvoru a sudionici su imali prigodu naučiti više i usavršiti svoje znanje i vještine kroz niz niz predavanja, radionica i masterclassova, a voditelji su bili eminentna imena flautističkog svijeta: mr. Laura Levai Askin (SRB) i mr. Marijana Josipović Mirković (SRB).

Učenice Glazbene škole"Katarina Kosača Kotromanić" Žepče : Petra Dunđer, Marina Ravnjak i Sara Mrkonjić u klasi nastavnice Nikoline Šimičić aktivno su sudjelovale na masterclassu i koncertima, te su nastupale s orkestrom na koncertu sudionika, kao i u kvartetu flauta.

Uskoro početak izgradnje „Edukativno- rekreativnog kampa“ na Matinskom Visu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Uskoro nove aktivnosti članica i članova PD Vis Žepče, koje je proteklog vikenda proslavilo 20. obljetnicu rada i postojanja, čiji su dobar i ustrajan rad prepoznali  u Ministarstvu za privredu Zeničko- dobojskog kantona.


Naime,  jučer su u Zenici ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić i predsjednik Planinarskog društva Vis Žepče Mirko Matijević potpisali ugovor o dodjeli financijskih sredstava za realizaciju projekta "Edukativno - rekreativni kamp".


Radi se o sredstvima  namijenjenim subvencioniranju projekata izgradnje i obnove javne turističke infrastrukture uz čiju će pomoć  Planinarsko društvo Vis  na Matinskom Visu izgraditi adrenalinski park, biciklističke i poučne staze, vidikovac, kamp prostora, igrališta za djecu i mnoge druge sadržaje koji će biti dijelom turističke ponude općine Žepče.

Radi se o sufinanciranom projektu čija je ukupna vrijednost 35.000 KM, od kojih 25.000 sufinancira Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona a 10.000 KM Planinarsko društvo Vis Žepče.

U četvrtak Domislica i Mladoševica bez električne energije

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Iz poslovnica "Elektro- Novi Šeher" obavještava potrošače električne energije da će dana 14. 11.2019. godine radi radova na elektroenergetskom postrojenju DV 10(20) kV,,Novi Šeher" biti isključena struja na trafostanicama : Domislica, Mladoševica 1 i Mladoševica 2 od 10,00 do 13,00 sati.

Potrošači : Za sva naknadna obavještenja a izvolite se
obratiti dežurnoj službi u poslovnici Elektro Novi
Šeher na telefon broj 032 890 013

Potkategorije