Uznesenje Blažene Djevice Marije- Svetkovina Velike Gospe

Tisuće i tisuće vjernika svake godine na isti datum hodočaste u mnogobrojna marijanska svetišta kako bi kroz molitvu i euharistijska slavlja, praćeno procesijama i festivalima, proslavili Marijino uznesenje na nebo.

I ove godine na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, župa Osova proslavlja svoj patron i 269 godina postojanja župne zajednice. Također patron župe proslavlja i župna zajednica u Komušini.

Međunarodni dan ljevaka

Od škara do noževa, školske klupa i pisanja, ljevaci širom svijeta razlog su za čuđenje. Ali, na stranu sve to, danas je dan za ignorirati sve to i na svijetlo dana dešnjacima iznijeti činjenicu kako ljevaci ipak razmišljaju desnom stranom mozga.

PU Žepče: Obavijest o kružnom toku u Osovi

Iz PU Žepče obavještavaju kako će povodom proslave blagdana Velike Gospe u župnoj crkvi u Osovi, dana 15.08.2018., godine i to od 08:30 do potrebe, promet prema crkvi u Osovi odvijat će se kružnim tokom i to pravcem od ulaza s magistralne ceste M-17 u mjestu Tatarbudžak prema crkvi u Osovi, te od crkve kroz naselje Lupoglav, odnosno Radovlje prema Žepču.

Održana međunarodna pekijada u Očeviju kod Vareša - UNRO HVO ZDŽ Žepče, Vareš i Usora osvojili 2. mjesto

Članovi Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ iz Žepča, Vareša i Usore sudjelovali su u petak, 11.08.2018. na 3. Tradicionalnoj „Pekijadi„ koja se svake godine održava u Očevju kod Vareša. Događaj je međunarodnog karaktera i okupio je 30 ak ekipa iz BiH i regiona, a organiziran je od strane mjesne zajednice Oćevija, Vareš.

U okviru Fojničkih susreta 2018 godine održana manifestacija Fojnički Kotlić- Kotlićijada

Treća večer Fojničkih susreta koju organizira udruženje građana Fojničani obiluje različitim aktivnostima i brojnim sadržajima. Organizatori su u petak, 10.08., posljednji dan susreta otvorili natjecanjem u spremanju kotlića prigodno nazvanim „Kotlićijada“, s početkom u 14:30 h. Također je upriličena izložba jela i slastica, te nakon proglašenja najboljih natjecatelja u brojnim aktivnostima održana je i zajednička fojnička večera.

Bistrica pobjednik 8. Malonogometnog turnira mjesnih zajednica općine Žepče

Sinoć 10.8. na prepunim tribinama poligona Osnovne škole u Žepču pobjedom ekipe Bistrice završen je 8. malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče. U iznimno dobroj utakmici, rezultatom 2:1 Bistrica je svladala Željezno Polje i zasluženo ponijela titulu pobjednika MZ općine Žepče 2018.

Novo lice u INZ-ovoj kampanji: Glumica Marija Omaljev u kampanji besplatne mamografije ZDŽ

Izaberite život, pobijedite strah – obavite besplatan mamografski pregled u zdravstvenim ustanovama ZDŽ, slogan je kojim Institut za zdravlje i sigurnost hrane, u suradnji s partnerima, Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva, te zdravstvenim ustanovama u Zeničko-dobojskoj županiji provodi od kraja srpnja akciju besplatnog pregleda dojke mamografskim pregledom, za sve stanovnice ZDŽ starije od 50 godina.

Ugrizi krpelja – svakodnevni ljetni problem

Ljetni problem za sve naše sugrađane i ove godine predstavljaju krpelji. Iz instituta za zdravlje i sigurnost hrane poručuju kako su krpelji svakako nešto što ne bi smjeli zanemariti. Ove riječi se odnose na sve koji borave u prirodi, a za osobe koje su profesionalno izložene ugrizima krpelja zbog čestog boravka u prirodi (šumari, vojnici, planinari,lovci) preporučuje se vakcinacija.

Potkategorije