FOTO: Služba za civilnu zaštitu i vatrogasna postrojba općine Žepče bogatija za gumeni čamac

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko dobojske županije danas je dodijelila Službi za civilnu zaštitu i vatrogasne postrojbe općine Žepče gumeni čamac na privremeno korištenje.

Kako je kazala Blaženka Ravnjak stručni suradnik za civilnu zaštitu općine Žepče radi se o važnoj donaciji za strukture službe civilne zaštite, koja je od danas bogatija za gumeni čamac s opremom a za koji vjeruje da će koristiti svim građanima općine Žepče.

Kako je kazao Edin Tanović ispred Županijske uprave civilne zaštite Zeničko dobojske županije gumeni čamac je dodijeljen Službi za civilnu zaštitu i vatrogasne postrojbe općine Žepče u cilju spašavanja ljudi i dobara i kako bi se na najadekvatniji način moglo odgovarati predstojećim zadacima.

Dodao je da se nada kako će čamac biti iskorišten za najbolje svrhe.

Naime Županijski stožer do sada se opredijelio da općinama u slivu rijeke Bosne – Visokom, Kaknju, Zenici, Žepču, Zavidovićima, Maglaju i Doboj-jugu, dodijeli na korištenje po jedan gumeni čamac koje je ranije ovoj upravi ustupila Federalna uprava civilne zaštite u cilju prevencije od poplava.

Pokrenuta inicijativa za rezervni sastav policije u Zeničko-dobojskom kantonu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uskoro bi moglo dobiti rezervni sastav policije. Inicijativu za rezervni sastav policije uputila je Komisija za nadzor rada policije ZDK, a o njoj će se razmatrati u narednim sjednicama Skupštine ZDK.

Zbog aktualne situacije u Bosni i Hercegovini, Komisija za nadzor rada policije ZDK odlučila je Skupštini ZDK uputiti inicijativu za osnivanje rezervnog sastava MUP-a ZDK.

Kontaktirali smo policijskog komesara MUP-a ZDK Semira Šuta te pitali da li MUP ZDK ima dovoljan broj aktivnih policijskih službenika i kakvi su planovi za rezervni sastav.

"MUP ZDK je pokrenuo proceduru prijema novih stotinu službenika što znači da prioritetno radimo na popunjavanju redovnog sastava policije budući da nam trenutno nedostaje 160 policijskih službenika. Prijem u aktivni sastav policije je najbitnije za Upravu policije MUP-a ZDK. Što se tiče inicijative, naglašavamo da ćemo pratiti i koordinirano nastupati s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini te da ćemo odlučno realizovati sve odluke Skupštine ZDK kada je u pitanju rezervni sastav policije", kazao je Šut.

U izjavama za medije ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić je kazao da je zbog trenutnih dešavanja u državi inicijativa o formiranju rezervnog sastava policije očekivana i normalna te da će o tome odluku donijeti Skupština ZDK, nakon čega će biti poduzete dalje aktivnosti, prenosi portal Klix. 

AUDIO I FOTO: Mališani Javne predškolske ustanove “Ivančica“ iz Usore posjetili Radio Žepče

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Danas je u prostorijama Radio Žepča, Doma kulture Žepče i JU opća biblioteka Žepče doista bilo veselo, raspjevano i rasplesano.

Naime, 20 djece Javne predškolske ustanove “Ivančica“ iz Usore u pratnji svojih teta je posjetilo prostorije Radio Žepča gdje su nam pokazali svu raskoš usvojenih znanja i talenata koje razvijaju u ovoj predškolskoj ustanovi.


Prema riječima ravnateljice vrtića, Edite Vuković Antolović razlog posjete je snimanje jedne dječje skladbe koja će se naći u natjecanju u okviru eTwinning programa i projekta Schoolo Vision koji traje već 11 godina a ove godine djeca vrtića „Ivančica „iz Usore predstavljat će BiH u okviru istog.


U našoj foto galeriji pogledajte kako je veselo bilo danas u našem studiju a na linku poslušajte izravno gostovanje naših prijatelja iz Usore u programu Radio Žepča

 

Balkansko prvenstvo za seniore: Viktorijanke nastupaju za reprezentaciju BiH

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Balkansko prvenstvo za seniore tradicionalna je manifestacija koja okuplja najbolje od najboljih iz BiH ali i regije, a ove godine održava se u Čačku u Srbiji.  

I ove godine iz BiH nastupaju najbolji ljubitelji karatea, a boje BiH ali i svog kluba brane i mlade karatašice iz Žepča. 

Dvije žepčanke nastupaju u pojedinačnim nastupima u sklopu reprezentacije BiH, dok će u ekipnom nastupu ovaj par nastupati kao trio (Jakić Leonora, Radić Matea i Begić Lejla iz KK Internacional Zenica) ➡️ najbolja ekipa iz KS ZE -DO. 

Inače viktorijanke u pojedinačnom nastupu rade u petak jutro dok će ekipni nastup biti u subotu.

Viktorijankama Leonori Jakić i Matei Radić želimo sretan put i uspješan nastup! 

AUDIO: Pravoslavni vjernici danas obilježavaju Veliki četvrtak

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju Veliki četvrtak, uspomenu na Posljednju večeru Isusa Krista i njegovih učenika i jedan od najznačajnijih dana tijekom Velikog tjedna.
Prema evanđeoskim zapisima, Krist je na Tajnoj večeri blagoslovio kruh i podijelivši ga apostolima rekao: "Ovo je tijelo moje koje se za vas lomi radi oproštenja grijeha". Zatim je uzeo čašu vina i dodao: "Pijte iz ove čaše svi, ovo je krv moja Novoga zavjeta, koja se proljeva za vas i za mnoge, radi otpuštanja grijeha".

Kristove riječi se na Veliki četvrtak ponavljaju na liturgijama prije pričešća vjernika, po uzoru na prvu pričest Kristovu i njegovih apostola.

Blagdan je jedan od dana određenih za pričešće vjernika, koji su poštujući pravoslavni kanon "postili na vodi" najmanje pet posljednjih dana.

Na liturgijama se vjernici pričešćuju kruhom ili naforom – tijelom Kristovim i vinom koje je simbol njegove krvi prolivene za spas ljudskog roda.

Narod vjeruje da i najvećim grešnicima koji se pričeste na današnji dan bivaju oprošteni grijesi. Nakon liturgije dozvoljeno je jesti na ulju i popiti nešto vina.

Veliki ili Časni ili Vaskršnji post traje šest tjedana, a oni koji se pridržavaju pravila posta prvog i posljednjeg tjedna ne jedu čak ni ribu, već drugu posnu hranu pripremljenu na vodi, bez ulja.

Pravoslavne crkve na Veliki četvrtak obavljaju mirovarenje. Miro se kuha tri dana, od ponedjeljka do srijede, u kazanima u koje se stavljaju posvećena voda, čisto vino i maslinovo ulje, a potom razna ulja, smole, biljke i mirisi.

Za Veliki četvrtak u narodu postoje razna vjerovanja i običaji, ali pri njegovom obilježavanju nema veselja, već samo okupljanja, o značaju današnjeg dana za pravoslavne vjernike za Radio Žepče govori žepačko-zavidovićki protojerej-stavrofor Zoran Živković.

 

Obavijest o podjeli rješenja o dodjeli braniteljske stipendije

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Obavještavaju se studenti, korisnici braniteljske stipendije,  da će se dana 30.4.2019. godine (utorak) u 11,30 h u kino sali Doma Kulture Žepče izvršiti podjela rješenja za 239 studenata, koji su ostvarili pravo na stipendiju Ministarstva za braniteljska pitanja ZDK u akademskoj 2018/19 godini.

Prilikom preuzimanja rješenja, svi studenti su u obavezi imati INDEX i osobnu kartu kao identifikacijski dokument.

Oni studenti koji ne budu u mogućnosti taj dan da preuzmu rješenje, isto će moći učiniti u roku od 7 narednih dana u Ministarstvu za braniteljska pitanja ZDK.

Za studente koji studiraju van granica BiH rješenje može preuzeti roditelj uz ovjerenu punomoć.

AUDIO I FOTO: U Zavidovićima upriličena Press konferencija povodom 6. Međunarodnog turnira "Rukomet u srcu" 2019.

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Sinoć je u Zavidovićima upriličena Press konferencija povodom 6. Međunarodnog turnira "Rukomet u srcu". Prema riječima članova organizacijskog odbora sve je spremno za početak najvećeg sportskog događaja za mlade rukometaše na Balkanu.


U ime domaćina, nazočne je pozdravio, jedan od voditelja turnira, Haris Galijašević ispred RK Krivaja, koji je nazočne upoznao s radom na pripremi turnira kao i novostima koje su ove godine uvedene, u želji da ova sportska manifestacija dobije na važnosti, masovnosti, dinamici te da   iz godine u godinu uvede i nove sadržaje.

Ove godine je to turnir za djevojčice i proširenje turnira u muškoj kategoriji.


Iz pet zemalja regiona dolazi 21 klub i više od 900 sudionika ove godine će boraviti u tri grada domaćina, a tijekom turnira 36 ekipa će odigrati 93 utakmice. Prvi gosti, ekipe reprezentacije Crne Gore i RK Petrinja iz Petrinje dolaze već danas.


Svečano otvorenje turnira planirano je za petak 26.travnja u Maglaju s početkom u 20,00 sati , a isti dan odigrat će se i prve utakmice. U Žepču turnir otvaraju ekipe RK Žepče i RK Sloboda U-2002 godište utakmica počinje u 11 sati kada počinju susreti i u Maglaju i Zavidovićima.


Dugotrajne i opsežne pripreme su prethodile ovoj reviji prijateljstva i rukometa istaknuli su organizatori. Bilo je potrebno dogovoriti i usuglasiti sve detalje oko samog natjecanja. Prije svega kada je u pitanju suđenje svih susreta i velika odgovornost koja je na sudijama do same organizacije i nastupa žena na ovogodišnjem turniru, što je jedna od novina, smještaja natjecatelja i zatvaranja financijske konstrukcije samog turnira. Svaki od gradova domaćina preuzeo je dio ovih poslova i svi su na naše veliko zadovoljstvo i odrađeni, istaknuto je tijekom Press konferencije.


Tijekom konferencije organizatori su zahvalili načelnicima gradova domaćina, premijeru Vlade ZDK kao i resornom ministarstvu na pruženoj financijskoj ali i svakoj drugoj potpori i samom viđenju turnira koji je od strane ZDK proglašen kao najperspektivniji događa kantona.


“Turnir se već šestu godinu organizira s jednim i jasnim ciljem, prije svega promocije rukometa i prijateljstva. Svake godine ulažemo dodatne napore i inoviramo s novim sadržajima kako bi ponudili nešto novo i kako bi naši rukometaši imali priliku da se druže, promoviraju rukomet i rukometne vještine.
Tijekom trajanja turnira mi bilježimo posjete izbornika A i B reprezentacije koji dođu da pogledaju i vide mlade rukometaše na terenu i da imaju informaciju na koga mogu računati kada je u pitanju sastav reprezentacije“, istaknuli su organizatori tijekom Press konferencije.


Press konferenciji u Zavidovićima nazočili su Josip Klarić ispred RK Žepče, Ismir Brkić ispred RK Maglaj, Ajdin Bukvić ispred ŽRK Krivaja Zavidovići i Haris Galijašević, RK Krivaja.
Svoje impresije i očekivanja od turnira podijelili su i sami sudionici Amina Bukvić (ŽRK Krivaja), Bakir Amurović (RK Krivaja), Filip Ramljak (RK Žepče) i Benjamin Brkić (RK Maglaj).


„I ove godine će biti aktivan ”live streaming” čitavog turnira, koji će omogućili roditeljima, rodbini i prijateljima svih dječaka, koji sudjeluju na turniru da gledaju njihove utakmice. Ovo je samo jedna u nizu stvari koje organizacioni odbor priprema i tako želi da uljepša boravak svih klubova sudionika šestog Međunarodnog rukometnog turnira Zavidovići - Žepče - Maglaj 2019. “RUKOMET U SRCU”, istaknuli su voditelji turnira koji su pozvali sve građane gradova domaćina, Žepča, Zavidovića i Maglaja da dođu i posjete dvorane i fer navijanjem podrže sudionike turnira kao što su to činili i proteklih godina.

Na linku ispod poslušajte snimak Press konferencije u povodu 6. Međunarodnog turnira" Rukomet u srcu" 2019.

 

ŽEPČE: U PETAK ZBOG RADOVA PREKID U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Iz JP Elektroprivreda  HZ HB, poslovnica  ELEKTRO – Žepče, obavještavaju potrošače električne energije da će dana 26.04.2019. struja biti isključena na 

Trafostanici 10/0,4 POSLOVNI CENTAR XP  koja napaja poslovne objekte ovog centra u vremenu od 13,30 do 14,30 sati.

Trafostanici 10/0,4 BENZINSKA 2 koja napaja naselje Vašarište i Benzinsku pumpu Energo  Petrol  12,00 do 13,00 sati.

Trafostanici 10/0,4  PETLJA koja napaja Opšenik, Skladište Sloga, potrošače ispod pumpne stanice, potrošače ispod M17 do Stipića, i potrošače do Dragičevića u vremenu od 10,00 do 11,00 sati.

Za sva naknadna obavještenja možete se obratiti dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na telefon broj 881 – 717 ili 883 – 134

Potkategorije