Žepče: Potraga za nestalim dječakom Ibrahimom bez rezultata

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Danas je tim Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK za spašavanje na vodi i pod vodom, koji su ujedno i članovi GSS stanice Zavidovići izvršio ronjenje na rijeci Bosni s ciljem pronalaska nestalog dječaka Ibrahima Mešeljevića koji je 14. svibnja pao u nabujali Mračajski potok u Begovom Hanu.


Akciju je organizirala Služba za civilnu zaštitu i vatrogasnu postrojbu Općine Žepče u kojoj su  pomagali i Žepački vatrogasci.

Nažalost i današnja akcija je završena bez uspjeha.

RK Krivaja zbog zatvaranja dvorane u Zavidovićima, domaće utakmice igra u Žepču

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Nakon što je jutros objavljeno priopćenje Ženskog rukometnog kluba Zavidovići u kojem se kaže da je zbog  neadekvatnih uvjeta stavljen ključ u bravu Gradske Sportske dvorane Zavidovići, danas je stigla potvrda o zatvaranju dvorane i iz Rukometnog kluba Krivaja koji je prvu ovosezonsku utakmicu kluba u Prvoj ligi Federacije BiH skupina Sjever zakazao u Sportskoj dvorani KŠC-a Don Bosco Žepče.

Naime, RK Krivaja prvu utakmicu igra u srijedu 25. rujna u 20.00 sati, a ista će se igrati u Žepču, gdje će ugostiti ekipu RK Gradačac.

Iz RK Krivaja kažu da je Upravni odbor na svojoj hitnoj sjednici odlučio da utakmicu zakaže u Žepču, jer su  povjereniku Natjecanja utakmicu morali zakazati najkasnije do sinoć.

„ Kao što svi već znamo Gradska sportska dvorana Zavidovići u ovom trenutku ne ispunjava uvjete za odigravanje utakmice, te smo morali donijeti ovakvu odluku. Nadamo se dolasku velikog broja naših sugrađana na ovu utakmicu, jer igramo protiv veoma kvalitetnog protivnika i jednog od glavnih konkurenata za ulazak u Premijer ligu BiH.


SVI SMO MI KRIVAJA I U NAJTEŽIM TRENUTCIMA!!!-poručuju iz RK Krivaja.

Međunarodna biciklistička trka „Žepče 2019“ – Bodovanje za BSBiH Premijer ligu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Za nedjelju 06.10.2019.godine najavljena je Međunarodna biciklistička trka „Žepče 2019“, koja je posljednja trka Premijer lige i koja će se bodovati za BSBiH Premijer lige, javljaju iz BSBiH.

Organizatori trke su BBK „Pedala“ Žepče, općina Žepče i Biciklistički savez BiH.

Kategorije za natjecanju su: Master A,B i C, Elite, Elite žene, Junior, U15, U17.

Trka je kružna od Poslovne zone „Polja“ – Ulica Stjepana Radića – Regionalna cesta Žepče-Zavidovići, a broj krugova direktno ovisi od broja prijavljenih natjecatelja po kategorijama ( broj natjecatelja minus jedan).

Kod registracije natjecatelja uzimat će se samo važeća licenca BSBiH za 2019.godinu. Dužina kruga iznosi 2060 metara i svaka kategorija vozi svoju trku.

"Start trke je u 12,30 sati i prvo startaju Masteri C, zatim B i A i tako do Elit kategorije. Kada završi jedna kategorija, za par minuta starta sljedeća. Od nagrada predviđene su medalje za pobjednike u svim kategorijama, vrijedne robne nagrade za najmlađe kategorije, te novčane nagrade za troje najboljih u kategorijama Elite i Junior.", navode organizatori. 

Izvor: Zenica blog.

Žepčanka Žana Mrkonjić objavila knjigu „Međunarodno poslovanje“

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Iz tiska je izišla stručna knjiga doc.dr.sc. Žane Mrkonjić pod nazivom “Međunarodno poslovanje” koja kroz jedanaest poglavlja govori o međunarodnom poslovanju kroz prizmu globalne konkurentnosti u otvorenoj i integriranoj svjetskoj ekonomiji, s posebnim osvrtom na BiH i njezine prilike za poboljšanje nacionalne kompetitivnosti.

Autorica vješto stavlja u kauzalni odnos globalnu konkurentnost i međunarodno poslovanje, krenuvši od svrhe osnivanja svih važnih vanjskotrgovinskih institucija, spremnosti izlaska nacionalnih kompanija na globalno tržište, uključivanje vanjskotrgovinskih sudionika, kalkuliranje s cijenama, ali i upravljanje potencijalnim rizicima, plaćanjima i digitalnom međunarodnom poslovanju, pa sve do nacionalnog prihvata strane investicije, kapitala, kompanije na vlastitom tržištu.

Kroz posebno poglavlje o poslovanju s Europskom unijom ukazuje da se loša globalna konkurentnost Bosne i Hercegovine zrcali u makroekonomskoj neravnoteži, niskom BDP-u, velikoj nezaposlenosti, vanjskotrgovinskom deficitu, velikoj javnoj potrošnji, neučinkovitoj administraciji i napose nemogućnosti povećanja produktivnosti, pa tako i nacionalne konkurentnosti.

Naglašava kako Bosna i Hercegovina u nastojanju ostvarivanja bolje konkurentske pozicije mora napraviti radikalni raskid s prošlošću te se okrenuti identificiranim i zacrtanim reformama i strateškim programima koji će stvarati novo poslovno okruženje, inicirati i popularizirati znanje, razvoj istraživačkih i razvojnih zajednica, inovativnost i tehnološku sofisticiranost i kreativnost, a sve u funkciji stvaranja uvjeta za globalnu konkurentnost pa tako i za gospodarski rast i razvoj.

Autorica vjeruje kako će knjiga biti konstruktivan doprinos prije svih studentima, a potom i privatnim i javnim institucijama u njihovim priprema za međunarodno poslovanje, stoga neizmjernu zahvalnost duguje svima koji su pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana, a prije svih HTEronetu.

Mrkonjić je najavila kako već radi na istraživanju za novu knjigu koja će se baviti ICT sektorom, jednim od najperspektivnijih sektora u BiH.

Knjiga “Međunarodno poslovanje” može se nabaviti u knjižnici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U nedjelju na području Općine Žepče doći će do kratkotrajnih prekida u napajanju električnom energijom

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Planirana isključenja električne energije za nedjelju 22. rujna 2019. godine.

Prekidi ili ograničenja isporuke električne energije zbog planiranih isključenja, odnosno ograničenja radi održavanja, remonta, raznih kontrolnih mjerenja i ispitivanja na elektroenergetskim postrojenjima i priključenja novih kupaca, kao i drugih investicijskih radova.

JP Elektroprivreda „HZ – HB“ DP Centar obavještava potrošače električne energije, da će zbog radova, dana, 22. 09. 2019. godine, struja biti isključena:

DV 10 kV Ozimica (naselja: Ozimica, Perkovići. Brezje, Brankovići i Donji Lug)- u vremenu 08:30 - 08:35 sati

DV 10 kV Ozimica (naselja: Ozimica, Perkovići. Brezje, Brankovići i Donji Lug) - u vremenu 15:30 - 15:35 sati 

DV 10 kV Begov Han (Vodovod Žepče, naselje od restorana Bosna do Maslaca i Brezovo Polje) -u vremenu  08:55 - 09:00 sati 

DV 10 kV Begov Han (Vodovod Žepče, naselje od restorana Bosna do Maslaca i Brezovo Polje) - u vremenu 15:00 - 15:05 sati 

DV 10 kV TK Žepče (naselja: Berek, Briježđe, Zenički put, Jeleč, Donje Ravne, Vitlaci, Papratnice ,Ljubna i Matinski vis) - u vremenu 09:00 - 15:00 sati.

Napomena: Zbog prestanka napajanjem električnom energijom na Matinskom Visu, frekvencija Radio Žepča 101.5 MHz-a biti će nedostupna. Radio Žepče možete u tim terminima pratiti putem naše druge frekvencije 88.2 i putem interneta- preko portala Radio Žepče. 

Za sva naknadna pitanja, možete se obratiti dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na broj telefona 881-717 ili 883-134.

 

 

NK Žepče u nedjelju na domaćem terenu dočekuje ekipu FK Mošćanica

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna


Nogometni klub Žepče u nedjelju, 22. rujna na domaćem terenu dočekuje ekipu FK Mošćanica iz Sarajeva.
Utakmica se igra  u okviru 6. kola Druge lige FBiH Centar, s početkom u 15:30 sati na stadionu NK „ŽEPČE“.

„Ovim putem  pozivamo navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku našoj ekipi u nastavku jesenske polusezone.
Također se zahvaljujemo i medijskim pokroviteljima koji prate rad i djelovanje NK „ŽEPČE“ , poručili su iz uprave kluba.

Grant vrijedan 19 milijuna eura za Koridor Vc

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna


Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u četvrtak, 19.rujna  je na sjednici utvrdilo Prijedlog sporazuma o investicijskom grantu vrijednom 19 milijuna eura između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke, Koridor Vc – izgradnja dionice autoputa Zenica sjever – Žepče jug, poddionica 4: Ponirak – Donja Gračanica, dio I: Ponirak – Vraca (izlaz iz tunela „Zenica“) – LOT 1A.

 Projekt uključuje izgradnju nove dionice autoputa dužine oko 2,8 km, uključujući 2,4 km dug dvocijevni tunel “Zenica”, čime će biti značajno skraćena putna udaljenost duž koridora sjever-jug između Nemile i Zenice.

 Očekuje se da će projekt povećati dostupnost i promovirati regionalni i lokalni ekonomski razvoj povećanjem prosječnog godišnjeg dnevnog prometa za više od 23% i povezati postojeću cestu M17 s Koridorom Vc.

Ukupni troškovi projekta su procijenjeni na 101 milijun eura, od čega je zajam EIB-a 50 milijuna eura, zajam EBRD-a 26 milijuna eura, grant Investicijskog fonda za Zapadni Balkan 19 milijuna eura, koji će biti implementiran putem Europske investicijske banke, te ostali izvori financiranja u iznosu šest milijuna eura.

 Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za potpisnika je predložen ministar financija i trezora, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


www.vecernji.ba

Asocijacija srednjoškolaca u BiH: Poziv žepačkim poslodavcima za sudjelovanje u „Socijalnom danu“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji se zaradi Socijalnim danom donira se u svrhe financiranja omladinskih projekata širom BiH.

 

Socijalnim danom svi uče i svi dobivaju!

Srednjoškolci će dobiti priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realiziraju svoje ideje.  Škole također omogućavaju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada koji su snaga i moć današnjeg društva.

 

Stoga, srednjoškolci pozivaju kompanije i privrednike iz Žepča da im otvore svoja vrata!

 

Upućujemo poziv društveno odgovornim kompanijama sa područja općine Žepče da se u petak, 18. listopada, pridruže Socijalnom danu Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, projektu od kojeg kompletna lokalna zajednica, kao i država ima koristi.-pozivaju iz ASuBiH.

 

Podršku smo dobili i od nadležnih Ministarstava obrazovanja u BiH, te će srednjoškolci od ASuBiH-a dobiti opravdanje za odsustvo sa nastave.

Očekujemo da će poslodavci uvidjeti važnost našeg projekta i ustupiti radna mjesta srednjoškolcima Žepča kako bi oni proveli 8 sati radeći te kako bi zaradili dnevnice u minimalnom iznosu od 20.00 KM, koje će biti uplaćene u fond Socijalnog dana.- poručuju iz ASuBiH.

 

ASuBiH je implementirala do sada tri „Socijalna dana“, a prošle godine radila su 1564  srednjoškolaca/ke koji su stekli svoje praktično iskustvo u preko 600 poduzeća širom BiH, te time osigurali sredstva za 32 srednjoškolske inicijative i projekta u iznosu od 23.000 KM.

Potkategorije