Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Književna preporuka tjedna : Romani "Žena u kabini 10" i "Ako se ikada sretnemo"

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

I ovaj tjedan pripremili smo za Vas Književnu preporuku tjedna na valovima Radio Žepča. 

Izdvoji smo dva naslova "Žena u kabini 10" i "Ako se ikada sretnemo". 

„Žena u kabini 10“ autorice Ruth Ware je intrigantan kriminalistički triler u kojem se luksuzna plovidba Sjevernim morem pretvara u napetu potragu za ubojicom koji vreba iz tame.

To je putovanje trebalo biti savršeno. Polarna svjetlost. Luksuzno prvo putovanje boutique kruzera, namijenjeno novinarima. Prilika da se Lo Blacklock, novinarka specijalizirana za putovanja, oporavi od traumatične provale. No situacija se neće odvijati prema planu.

Kako zaustaviti ubojicu kad vam nitko ne vjeruje, a sam vam ubojica diše za vratom? Napet i uznemirujuć, intrigantan i jeziv, ovaj se prvoklasni krimić čita u jednom dahu.. . .

“Ako se ikada sretnemo” spisateljice Kate Eberlen divna je knjiga koja se može sažeti u samo jednu riječ – sudbina. Likovi koje pratimo kroz knjigu žongliraju kroz život na najjednostavniji način, ne razmišljajući kroz sve te situacije da možda negdje postoji netko tko im je zaista suđen.

Knjiga nas s likovima upoznaje kroz različite faze njihova života i kroz različite godine kako bi dotičnu povezanost što bolje shvatili. Iako se na početku knjige ne čini da će se Tess i Gus ikada susresti, do kraja knjige naiđu na brojne situacije. Sve njihove dosadne i zabavne životne faze dovode do trenutka kada će shvatiti zašto se sve događalo na način na koji se događalo.

Ova dirljiva i simpatična knjiga svakako je vrijedna pažnje, a možda vas malo uputi i u svijet mašte, gdje malo možete i promijeniti smjer događanja.