Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Polaganje svečanih zavjeta u župi Osova

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

"Zavjete dajem Gospodinu, njemu predajem život cijeli."

U nedjelju, 30. rujna u župnoj zajednici UBDM u Osovi održat će se svečana pučka misa s početkom u 11:00 sati kada će dvojica kandidata, bogoslova, fra Stjepan Antolović - iz župe Osova i fra Stjepan Lukašević iz župe Brestovsko položiti svoje svečane, doživotne zavjete i postati punopravni članovi provincije Bosne Srebrene.

Misno slavlje predvodit će poštovani otac provincijal fra Jozo Marinčić, a animiraju pjevajući i ministrirajući bogoslovi Franjevačke teologije u Sarajevu.

Simbolika ovih zavjeta koji predstavljaju svjetlo vjere u životu bogoslova je sljedeća :

Na franjevačkom pojasu nalaze se tri čvora koji predstavljaju tri zavjeta: siromaštvo, poslušnost i čistoću. Dok sam pojas daje sigurnost fizičkom hodu, održavanje zavjeta daje sigurnost najdubljem životnom hodu. Kad Isus nama danas kaže „neka vam bokovi budu opasani“, želi nam reći: Držite svoje zavjete! Samo tako će životni hod biti uvijek stabilan i siguran, pa i u vrijeme Isusovog iznenadnog dolaska. Zavjeti su svjetlo vjere koje razgoni tamu i rasvjetljuje noć.

„Draga braćo i sestre, vjernici i prijatelji naše župe, molimo zajedno za ovaj dan, za ovaj događaj, za već postojeća i nova duhovna zvanja. Bdijmo, budimo pripravni za iznenadni dolazak Gospodinov, a vi mlada braćo franjevci, opašite zavazda bokove našim franjevačkim pasom i upalite svjetiljke na način kako to Gospodin od vas traži. Mir i dobro!“, poručili su iz župe Osova.