Uskoro 23. Smotra folklora „Dani miholjskog ljeta 2019“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

HKUD „Ognjišta“ Lug – Brankovići u nedjelju 25. kolovoza,2019. godine, organizira 23. Smotru folklora „Dani miholjskog ljeta“ koja će se održati ispred škole u Lug – Brankoviću s početkom 13.30h.

Na smotri će nastupiti:

HKUD „Topola“ Vitez

KUD „Zovik“ Brčko

KUD „Izvorni običaji „ Zagreb

KUD „Usorski običaji“ Usora

HKUD „Široka kula“ HR

HFS „Bobovac“ Ćatići Kraljeva Sutjeska

HKUD „Ognjišta“ Lug – Brankovići

Pokrovitelji:

Općinski načelnik Mato Zovko

Ministarstvo kulture i sporta ZDK

Cromont d.o.o. Žepče

Vinarija „Povratak“ Žepče

Profil Isolation Donji Lug

Ožujsko pivo

Budo Export d.o.o. Žepče

Župni ured Lug Brankovići

JU „Dom kulture“ Žepče

Marjan Jukić Brankovići

Medijski pokrovitelji:

Radio Žepče

Radio Postaja Žepče

Zepce.ba

 

Navečer od 19.30 ispred škole će pjevati grupa Kiki i Matej.

 

Naredni vikend održava se tradicionalno Bistričko prelo

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Kao i prethodnih godina do sada, i ove godine Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Naši korijeni iz Bistrice organizira Bistričko prelo, koje će se ove godine održati 18. kolovoza 2019. godine s početkom u 19:00 sati.

Večer ispunjena izvornim kolima i pjesmama naših domaćih izvođača, a ove godine nastupaju: HKUD Naši korijeni , Izvorni dar, Braća Pejinovići, Braća Kapular, Kiki i Matej, Sara i Peđa, Izvorna grupa Džabana, Mirko i Nemanja i drugi.

Sviraju:

Violina- Mato Vidović i Dario Slišković

Šargija- Dragan Lovrić i Ivana Vranjković i drugi.

Program počinje u 19,00 sati, a goste će na početku pozdraviti, domaćini, članovi HKUD-a Naši korijeni uz prigodan program.

 

NK „Žepče“ u subotu dočekuje ekipu FK „Igman“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Nogometni klub Žepče u sklopu prvog kola Druge lige FBiH Centar ugostit će ekipu FK Igman iz Ilidže, a utakmica će se odigrati u subotu 17. kolovoza 2019. godine sa početkom u 17:30 na domaćem  stadionu NK „Žepče“ .

„Ovim putem pozivamo i navijače na dođu u što većem broju i pruže podršku klubu u nastojanju ostvarenja pobjede.“, poručili su iz uprave NK Žepče.

U subotu Mlada misa vlč. Ivana Dragičevića u župi svetog Ante Padovanskog u Žepču

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U subotu, 10.kolovoza u župi sv. Antuna Padovanskog u Žepču, početkom u 11 sati svoju Mladu misu proslavit će vlč.Ivan Dragičević.

„Zahvalan Bogu na daru svećeništva, svojoj obitelji, rodbini, prijateljima i svima koji su me svojim molitvama, žrtvama i dobročinstvima pratili na tom putu radosna Vas srca pozivam da svojom prisutnošću uveličate moje slavlje Mlade mise koju ću prikazati u župi svetog Ante Padovanskog u Žepču 10.kolovoza 2019. Godine u 11 00 sati.
Nakon zajedništva kod euharistijskog stola budite mi gosti i kod obiteljskog stola u dvorani Katoličkog školskog centra“Don Bosco“ Žepče poručio je mladomisnik vlč. Ivan Dragičević.

Program proslave Velike Gospe u Osovi

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo u Osovi  već tradicionalno, nekoliko desetaka godina, za proslavu svog  patrona i rođendana župe priprema se na jedinstven način, ne samo u žepačkom dekanatu nego i šire.
Priprava za ovaj veliki događaj počine od  blagdana Gospe od Anđela pa do Velike Gospe kada u ovoj župnoj zajednici počinju  mise zornice, Gospojinske zornice, jedna od posebnosti ove župe.

Zornice počinju  u 6:00, a već od 5:00 sati vjernici u molitvi obilaze oko crkve, uz krunicu   obavljaju svoje zavjete, moleći u tišini zagovor Nebeske Majke.

Kroz dvanaest dana koliko traju, pobožnosti su veoma posjećenije od strane domaćih vjernika  i onih koji dolaze iz drugih župa. Mnogobrojni hodočasnici   iz drugih župa u rane jutarnje sate dolaze u Osovu pješice  i po desetak kilometara  a neki i bosi.


Bliža priprava proslave Velike Gospe započet će 14. kolovoza misom uočnicom u 19:00 sati a potom slijedi procesija s Gospinim kipom oko crkve.
Na sam dan patrona, 15.8. tiha misa za domaćice je u 7:00 sati, zatim rana sveta misa u 8:00 koju će predvoditi fra Zoran Tadić i svečana pučka misa u 11:00 sati, koju predvodi dr. fra Stipo Kljajić, profesor na franjevačkoj Teologiji u Sarajevu i na KBF Zagreb


S obzirom na to da veliki broj vjernika na Veliku Gospu hodočasti u Osovu, kao i prethodnih godina taj dan na snazi će biti kružni tok za pristup Osovi, ulaz od tunela  Karaula do osovske crkve i dalje kroz Lupoglav do Žepča.
Kružna regulacija prometa na sam dan patrona, 15. kolovoza počinje  već od 9,00 sati do 14, 00 sati.


Iz župnog ureda u Osovi mole sve hodočasnike koji će doći i posjetiti osovsko svetište na razumijevanje i poštivanje pravila odvijanja prometa u naznačenom periodu.
„Neka nas prati blagoslov naše Nebeske Majke, Gospe Osovske“, poručuju iz Osove i pozivaju štovatelje Majke Božje da dođu u ovo najveće marijansko svetište u žepačkom dekanatu proslaviti patron župe i 270 godina postojanja župne zajednice u Osovi.

Teniski klub Žepče organizira međunarodni teniski turnir „Žepče open 2019.“

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Međunarodni teniski turnir „ŽEPČE OPEN 2019., održatće  se od 09. do 11.08.2019. godine u Žepču.

Turnir će se odigravati na dvije lokacije, odnosno, na Centralnom terenu turnira Osova (teren br.1) i teniski tereni „Motel Marić“ (teren br.1 i teren br.2)

Početak teniskih mečeva zakazan je za 09.08.2019. godine u 10 sati, dok je službeno otvorenje turnira planirano u 18,00 h.

U subotu, 10.08.2019. godine početak teniskih mečeva planiran je za 9,00 sati, a od 19 i 30 večera i druženje natjecatelja i prijatelja turnira.

Završnica turnira (polufinale i finale), planirano je u nedjelju 11.08.2019.

Od 10,30 - polufinale u kategoriji 50+,

12,00 - polufinale u kategoriji 50-,
 

14,00 - finale u kategoriji 50+,

15,00 - finale u kategoriji 50-

17,00 - Dodjela nagrada i zatvaranje turnira „ŽEPČE OPEN 2019“.

 

Teniski klub Žepče poziva ljubitelje ovog sporta na Međunarodni teniski turnir "Žepče open2019."

Sve informacije na broj telefona 063 020 737

Stranica 1 od 40