NK Don Bosco Žepče: Danas utakmice 8.kola Fair play,,lige budućih šampiona,,

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Danas,petak 15.01.2021. u dvorani KŠC Don Bosco u Žepču odigrat će se  utakmice 8.kola Fair play,,lige budućih šampiona,,u malom nogometu.
Domaćoj ekipi u  goste  dolaze  prijatelji iz Gračanice, ekipa FC EuroFudbal.
Utakmice počinju od 15:00,a igraju selekcije:
NK Don Bosco-
FC EuroFudbal
2012/13- prijateljska
2011 liga
2010 liga
2009 liga
2008 liga
2007 liga
2006-prijateljska.

Žepče: Promocija kampanje „Pravedan tretman žene žrtve nasilja u sistemu zaštite - Pravo i potreba."

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Udruga žena "PRVA" iz Žepča i Centar ženskih prava iz Zenice u utorak, 08. prosinca na platou Doma kulture organiziraju promociju inicijative s prijedlogom teksta o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji FBiH uvođenjem instituta "Osoba od povjerenja“, a čija predaja u proceduru označava početak kampanje „Pravedan tretman žene žrtve nasilja u sistemu zaštite - Pravo i potreba."

 


Podsjećamo, Centar ženskih prava iz Zenice dana 13. listopada 2020. godine uputio u proceduru Inicijativu s prijedlogom teksta o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji FBiH uvođenjem instituta "Osoba od povjerenja“. Inicijativa je dobila podršku od Ministarstva pravde FBiH i, po riječima Federalnog ministra, biće razmatrana po hitnom postupku.


"Nadamo se da će dvogodišnji trud, istraživanje, zagovaranje, konzultacije imati pozitivan ishod i ženama žrtvama nasilja osigurati prilagođeniji, lakši i brži pristup institucijama i
pravima koja im pripadaju. Zahvaljujemo se članovima i članicama Ekspertne grupe, koji/e su zajedno s nama predano radili/e na ovoj izuzetno važnoj Inicijativi.


Ujedno Vas informiramo i da predaja ove Inicijative označava početak kampanje „Pravedan tretman žene žrtve nasilja u sistemu zaštite - Pravo i potreba." koja će kroz niz zagovaračkih aktivnosti biti realizirana u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Tim povodom najavljujemo i pozivamo Vas da nam se pridružite 08. prosinca 2020. godine, s početkom u 14,00 sati, na platou ispred Doma kulture Žepče, gdje će se održati promocija Inicijative i podjela informativnog materijala.


Pozivamo sve da se pridruže Kampanji i podrže Inicijativu", poručili su ispred Centar ženskih prava iz Zenice.

Pogledajte i promo video Inicijative: https://www.youtube.com/watch?v=yw-_M43ma2M

Žepče: Polnoćkama na 964 metra nadmorske visine

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sada već tradicionalno u četvrtak. 24. prosinca u  kapeli sv. Bernarda na Matinskom Visu bit će služena misa ponoćka. Zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom korona virusa i epidemioloških mjera koje su na snazi misno slavlje bit će upriličeno u 21,00 sat.

Iz PD Vis Žepče ističu da je ovo jedinstven događaj u BiH, s obzirom na to da se kapela nalazi na 964 metra nadmorske visine.

 Okupljanje sudionika za misno slavlje je do 20,00 sati kod planinarskog doma a  potom zajednički pohod do vrha Visa na kojem se nalazi  kapele sv.Bernarda.

 "Nakon misnog slavlja druženje se nastavlja kod planinarskog doma. Dođite da s planinarima i gorskim spašavateljima podijelite radost Božića", poručili su organizatori.

Najava: U okviru manifestacije „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka“ danas će biti upriličena likovna izložba a u srijedu književna večer

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture ( BZK ) Preporod Žepče danas (09.11) će u okviru manifestacije „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka“ biti upriličena likovna izložba autora Asima Goralije. Slike žepačkog umjetnika Goralije bit će izložene u prostoru PSC „Libertas“ a svečano otvaranje izložbe održat će se u 18 sati. Izložba će biti otvorena tri dana i imat će prodajni karakter.

U okviru navedene manifestacije u srijedu ( 11.11) u 18,15 sati održat će se promocija knjige „ Bejat“ autora Suvada Hadžića. Promocija knjige bit će upriličena u sali Doma kulture u Žepču a o knjizi će govoriti promotori: dr. Amir Ismić i prof. Damir Đuhera.

Program će se održati uz propisane mjere zaštite za zatvoreni prostor.

 

Najava: „Blagdanska čarolija “ u Žepču od 18. do 22. prosinca

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U blagdanskom razdoblju od 18. do 22. prosinca ove godine u Žepču će po deveti puta biti organiziran „Božićno-novogodišnji sajam” ovaj put u malo skromnijem obliku a sve zbog epidemiološke situacije.


Pod zajedničkim imenom „Blagdanska čarolija”, tijekom četiri dana će na platou „Doma kulture biti izložen sajam na otvorenom, gdje će mnogobrojni proizvođači predstaviti svoje proizvode.


„Blagdansku čaroliju” zajednički organiziraju JU „Dom kulture” Žepče i Općina Žepče, a pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Mate Zovke.


U petak, 18. prosinca 2020. godine s početkom u 12:00 sati bit će upriličeno i otvorenje devetog „Božićno- novogodišnjeg sajma”, na kojem će svoj doprinos, kao i proteklih godina, dati članovi MK United Žepče koji će za sve najmlađe posjetitelje upriličiti podjelu paketića i odvesti tradicionalnu vožnju „Motomrazovi“ gradskim ulicama.

Prema najavama organizatora na sajmu će posjetitelji imati priliku uživati degustaciji specijaliteta pripremljenih po starim receptima.

Dok će na brojnim štandovima građani moći prezentirati rukotvorine, originalne darove, prirodnu kozmetiku, kreme, meleme i druge biljne pripravke, med, kolače, likere i mnoštvo drugih delicija i proizvoda“, poučili su organizatori.


Blagdani su prilika za druženje i zajedništvo!


Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate deveti božićno-novogodišnji sajam „Blagdanska čarolija 2020“, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Narednog vikenda ŽOK Žepče kod kuće dočekuje ekipu iz Bihaća

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U nedjelju, 08.11.2020 po rasporedu se igra V kolo Superlige za žene. Odbojkašice ŽOK Žepča u dvorani KŠC "Don Bosco" Žepče  s početkom u 13:30 sati ugostit će ŽOK “Bihać”

"Utakmicu možete pratiti live na Facebook stranici kluba. Sretno djevojke", poručili su iz ovog sportskog kolektiva.


Podsjećamo u proteklom susretu ekipa ŽOK Žepče bila je bolja od OK ČELIK-R, u kojem su domaće odbojkašice slavile pobjedu od 3:0

Page 1 of 58