Ponedjeljak, Prosinac 10, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Komedija Gluha svadba u petak u Domu kulture Žepče

U petak 16. veljače s početkom u 19:30 sati u kinodvorani Doma kulture u Žepču bit će prikazana komedija Gluha svadba nastala prema motivima rumunjskog filma "Nunta muta", a u režiji Lajle Kaikčije i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.


Predstava se bavi sudbinom 'malog čovjeka' na čija se pleća gomilaju silni problemi i tortura vlasti. Usprkos svemu, kao i uvijek, čovjek nastavlja da traga za slobodom, srećom i ljubavi. Priča je to o svakodnevnom životu, predstavljena kroz crnohumorni postupak koji ljudima ukazuje da su ipak snažni i da se mogu boriti i braniti od brojnih društvenih slabosti.

U predstavi igraju: Selma Mehanović, Nusmir Muharemović, Muhamed Bahonjić, Milenko Iliktarević, Faketa Salihbegović-Avdagić, Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Saša Handžić, Sabina Kulenović, Enes Salković, Ištvan Gabor, Miroljub Mijatović, Adis Mehanović, Zlatan Školjić, Selma Ćosić, Igda Jarić/Lamija Prguda, Edin Begović, Almir Pekmez, Zanin Berbić.

Režiju potpisuje Lajla Kaikčija.

Javna ustanova Dom kulture Žepče vas poziva na prikazivanje još jedne hit predstave, ovaj put urnebesne komedije "Gluha svadba".
Vidimo se !

Petak, 16.02. u 19,30 sati.
Cijena ulaznice: 5,00 KM.