Nedjelja, Lipanj 16, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

HNK Mostar s "Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja" gostuje u Žepču

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hrvatsko narodno kazalište Mostar s predstavom "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" gostuje u Žepču u okviru Hrvatskog proljeća Središnje Bosne. "Hamlet iz Mrduše Donje" bit će odigran u nedjelju, 17. lipnja s početkom u 20 sati u Domu kulture u Žepču, a ulaz je besplatan.

 

Predstava "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" u režiji Ivana Lea Leme, jednog od najboljih hrvatskih redatelja mlađe generacije gostuje u Žepču u okviru festivala "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne".

 

Predstava je osvojila nagrade za najbolju mladu glumicu, najbolju mušku ulogu te za  kostime i glazbu na Susretima kazališta  u Brčkom 2017. godine. Robert Pehar osvojio je i nagradu "Mala liska" za najbolju mušku ulogu na Međunarodnom festivalu komedije u Mostaru 2018. godine. 

 

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Jelena Kordić Kuret, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak, Zorislav Galić i članice KUD-a Sveti Ante Cim, Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić. 

 

Dramaturg predstave je Dragana Komadina, scenografiju potpisuje Vesna Rezić, kostimografiju Mirjana Zagorec,skladatelj je Zvonimir Dusper- Dus, a koreograf Leo Mujić.