Udruga pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče u suradnji sa Sportskim  savezom općine Žepče i općinom Žepče  u utorak, 8. listopada s početkom u 10,00 sati, u povodu Dana općine Žepče,  organizira tradicionalnu kros utrku pod nazivom „ Trčanjem Do zdravlja“.


Službeno otvorenje planirano je za 10,00 sati ispred sportske  dvorane SMŠ Žepče, a početak  utrka  od 11,00 sati.

Prvu utrku trče djevojčice osnovnih škola, a start  iste je od Lovačkog doma.

Drugu utrku trče dječaci osnovnih škola  od spomenika sv. Ante

Treću utrku trče djevojke srednjih škola sa startom od spomenika sv. Ante dok  muškarci srednjih škola startaju od ulaza u Rasadnik.

Zadnja utrka je seniorska, otvorenog tipa, gdje sudjeluju i muškarci i žene sa zajedničkim startom od ulaza u Rasadnik.

Cilj svih utrka je  na platou JU Dom kulture Žepče.

Prema najavama organizatora, u ovogodišnjoj kros utrci sudjeluje oko 450 učenika osnovnih i srednjih škola s područja općine Žepče.
Generalni pokrovitelj utrke je općina Žepče na čelu s općinskim načelnikom Matom Zovko,  a istu su pomogli Služba za opću upravu i društvene djelatnosti, Misija OSCE-a u BiH, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Sportski savez općine Žepče, JU Dom kulture Žepče, JU Dom zdravlja Žepče, PU Žepče, JP Komunalno Žepče, Crveni križ općine Žepče, a medijski pokrovitelji su Radio Žepče i Radio postaja Žepče.

Organizatori pozivaju sve naše sugrađane da sudjeluju i podrže ovaj sportski događaj u našem gradu koji ima za cilj podizanja svijesti i promocije sporta i zdravog života kako djece i  mladih a toko i svih naših sugrađana.