Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

"Blagdanska čarolija " u Žepču

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U četvrtak  u Žepču u središtu grada kod Doma kulture održat će se već tradicionalni „Advent u Žepču“ koji okuplja sve ljubitelje Božićnog ozračja. Advent u Žepču će trajati četiri dana od 19. do 22. prosinca tekuće godine. Kao i svake godine svoj sadržaj će obogatiti i kućice na otvorenome u kojem će građani, djeca, volonteri,  moći prodavati vlastite proizvode iz kućne radinosti te prehrambene proizvode što će  ambijent Božićnog duha približiti svim ljudima.

     Među onima koji će podržati žepački advent ove se godine našao i Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BiH. STBiH zastupa prava radnika u najdinamičnijem i najprogresivnijem sektoru – trgovini. Ove godine STBiH je po prvi put u državi organizirao prve virtualne proteste koji su okupili preko 33000 pratitelja preko interneta. Svrha okupljanja jeste bila „Stop radu blagdanima“. U cilju nam je omasoviti građane BiH i izboriti se „Ne radu nedjeljom“.

Dok čekamo bolja vremena, mladi Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti regije Centralna Bosna, ove će godine imati svoj „humanitarni štand“ na žepačkom adventu. Prodavat ćemo kuhane kobasice, fritule i vino. Cilj prodaje nije u novčanoj zaradi za STBiH niti za volontere koji budu sve to pripremali i radili, već sav prikupljeni novac od prodaje i donacije bit će usmjeren za Dječji dom Egipat u Sarajevu. Dom Egipat zbrinjava djecu uzrasta do 18 godina koji nemaju uvjete za životnu skrb, koji su socijalno odbačeni ili pak nemaju staratelja koji bi ih uzdržavali. Trenutno od sedam korisnika Dječjeg doma Egipat, njih troje je iz Žepča, te bi i tako pomogli svojim Žepčacima.

            Adventsko vrijeme je idealno za radost i sreću velikog broja ljudi i djece,  stoga Vas pozivamo,  da u  vrijeme trajanja  „Adventa u Žepču“, dođete za naš štand i podržite ovaj plemeniti čin te time pomognemo onima kojima je to u ovo blagdansko vrijeme najpotrebnije, poručili su   iz Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH.