Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Čestitka povodom obljetnice utemeljenja 111. xp brigade HVO Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Čestitku su uputili su ispred Udruge nositelja ratnih odličja HVO Žepče i Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ u kojoj se kaže:
Povodom 28. obljetnice utemeljenja 111xp . brigade HVO-a i 29. Obljetnice organiziranog otpora Hrvata Žepačkog kraja u domovinskom ratu, iskrene čestitke upućujemo svima pripadnicima brigade i cjelokupnom ponositom hrvatskom puku Žepačkog kraja.
Tijekom Domovinskog rata vaša hrabrost i nezaustavljivost u obrani svojih domova ali i hrabrost u operacijama obrane i oslobođenja Bosne i Hercegovine, budili su osjećaj ponosa i osnaživali moral hrvatskom narodu u borbi za slobodu, ulijevali osjećaj sigurnosti te ste predstavljali simbol vojničkog junaštva i hrabrosti.
Zadužbina naših 408 poginulih branitelja, nas obvezuje da iskazujemo poseban pijetet prema Domovinskom ratu kao temelju opstojnosti Hrvata na ovom području. Zbog njih smo dužni učiti našu djecu i unuke, prenositi na mlade koji će živjeti na ovom prostoru poslije nas, da znaju istinu o Domovinskom ratu, kako se krvavo rađala sloboda. Danas s velikim ponosom možemo reći da njihova žrtva nije bila uzaludna, jer žive u nama, u svakom mirnom i spokojnom danu našeg herojski obranjenog žepačkog prostora.
I zato neka 15. rujan , zauvijek ostane upisan u povijest hrvatskog puka Žepča ali i Bosne i Hercegovine, kao dan, ponosa i prkosa ali i najsvjetlije uspomene na sve poginule pripadnike i najbolje sinove koji su svoje živote dali za opstojnost i slobodu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini
Tim povodom, Udruga nositelja ratnih odličja HVO općine Žepče i Zeničko-dobojske županije, svim pripadnicima 111 xp . brigade HVO Žepče, njihovim obiteljima i svim Žepčacima, želi sretnu 28. obljetnicu utemeljenja 111. xp brigade i 29. Obljetnicu organiziranog otpora Hrvata Žepačkog kraja u domovinskom ratu, kaže se u čestitci općinske i županijske Udruge nositelja ratnih odličja HVO.