Srijeda, Travanj 25, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Posjetom vrtićima u Žepču počela manifestacija „Dani maline i meda Žepče 2017.“

Predstavnici Razvojne agencije Žepče, Općine Žepče i proizvođača malina, danas su posjetili  i prigodnim poklonima; malinama, medom, prirodnim sokovima, edukativnim slikovnicama i igračkama,  obradovali  mališane u dječjem vrtiću Don Ivica Čondrić i Mumi  u Žepču.


Prema riječima direktorice RAŽ-a , Branke Janko željeli smo potaknuti i upoznati djecu vrtićkog uzrasta s činjenicom da u Žepču proizvodimo zdravu hranu koja treba biti zastupljena svakodnevno u njihovoj ishrani. Ovom posjetom, ali i cjelokupnom manifestacijom želimo promovirati domaću proizvodnju. Direktorica Janko se zahvalila ljubaznom osoblju vrtića i mališanima koji su se obradovali posjeti i darovima, te je istaknula i mogućnost suradnje s ove dvije obrazovne ustanove u Žepču kroz nove projekte koji će biti realizirani tijekom naredne godine.


Riječi hvale na današnjoj posjeti uputila je i voditeljica vrtića Don Ivica Čondrić , Edita Vuković Antolović, koja je zahvalila na posjeti i darovima, kao i  dosadašnjoj suradnji s ovom ustanovom, koja svakodnevno radi na usvajanju zdravih prehrambenih navika kod djece.


Tijekom današnje posjete svjedočili smo educiranosti mališana o značaju i  potrebi svakodnevne konzumacije voća i povrća u njihovoj ishrani koju redovito  prakticiraju u pripremi  obroka. Djeca sa svojim tetama često pomažu u pripremi hrane, ali i uzgoju zdravih namirnica, dok u vrtiću Mumi, zajedno sa tetama mališani uzgajaju i povrće koje koriste u pripremi obroka.


Vlasnica vrtića Mumi Velida Šečić, istaknula je da vrtić pohađa 54 djece i da je  za djecu i djelatnike ova posjeta  veoma važna, jer na ovaj način mogu obznaniti da se djeca u ovoj ustanovi zdravo hrane i borave u predivnom ambijentu uz punu brigu svojih teta.


U današnjoj posjeti vrtićima ispred RAŽ-a boravili su direktorica, Branka Janko s djelatnicima Marjanom Zovko i Alemom Delić, ispred Općine Žepče Lucija Dunđer i predsjednik zadruge Croland Žepče,  Željko Šumić.


M.M.