Četvrtak, Svibanj 24, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Žepču upriličena završna manifestacija

Danas, s početkom u 10,00 sati u Centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Žepču upriličena je završna manifestacija i podjela svjedočanstava za korisnike Centra svih uzrasnih skupina.


Današnjoj manifestaciji odazvali su se mnogi uvaženi gosti; ministar Rada i socijalne politike ZDK Nurđehan Šahinović, predsjednik Upravnog odbora Ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK Faruk Smajević, koordinatorica svih poslovnih jedinica Ustanove Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK Meldina Ugarak, načelnik Općine Žepče Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, ravnatelji Javnih ustanova, škola , poduzeća , roditelji i mediji.

Nakon pozdravnih riječi voditeljice Tamare, nazočnima se obratio ministar Šahinović obećavši potporu s kantonalnog nivoa i istaknuvši da će sve učiniti da štićenici Centra imaju sve ono što treba za njihov rast o razvoj, te je pozvao roditelje da upišu svoju djecu u ovaj Centar gdje će djeca dobiti svu potrebnu skrb i edukaciju. „Molim sve ljude dobre volje da se uključe u rad ovoga Centa, gospodarstvenike, humanitarce, volontere i sve koji mogu sa malo truda pomoći rad ovoga Centra“ zaključio je svoj govor ministar Šahinović.

Predsjednik Upravnog odbora Ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, Faruk Smajević također se obratio nazočnima, te je istaknuo, da je Centar u Žepču već prepoznat po svom radu, u njemu se provodi inkluzivni rad s djecom, a Centar u Žepču to radi najbolje na području BiH, zaključio je Smajević.
Za ovu svečanu prigodu korisnici Centra uz pomoć svojih edukatora i roditelja pripremili su bogat zabavni program.


Korisnica Nermana Mehanović izvela je dvije recitacije koje je sama napasala za ovu prigodu, „Ljubav „i „Moja pjesma“.


Sloga je najveća snaga, sve se može kada ujedinimo naše snage poručili su korisnici kroz izvedbu predstave Djed i repa.
Poslušnost je rezultat dobrog odgoja prezentirali su nam korisnici višeg nivoa kroz igrokaz Zlatokosa i tri medvjeda. Zajedno smo zapjevali pjesmu Išli smo u Afriku da sadimo papriku, znate onu žutu finu, ali ljutu.


Današnju svečanost svojim izvedbama uveličali su i učenici Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić, Alsamed Klanco i Mehmedalija Žuna.
Udruženje roditelja Šareni svijet nesebično pomaže rad Centra i daje potporu djeci i djelatnicima. Svoj doprinos dali su i u pripremi današnjeg svečanog programa i osvježenja za djecu, roditelje i goste. U svečanom dijelu programa ispred Udruženja sudjelovao je i gospodin Mladen Ivešić koji je izveo pjesmu Prođe ovaj dan.


Uzvanici današnje manifestacije imali su prigodu degustirati i proizvode jagodičastog voća domaćih proizvođača i med žepačkih udruženja koje su osigurali Općina Žepče i Razvojna agencija Žepče organizatori sajamske manifestacije „Dani maline i meda Žepče 2017.“


Od strane korisnika svi smo pozvani zamisliti svijet u kojem bi svi živjeli lijepo bez predrasuda da ovaj svijet gledamo dječjim očima. Tada bi sigurno ovaj naš svijet postao puno bolje i ljepše mjesto za život i suživot. Ponekad nam je potrebno da se prisjetimo pjesme“ Kad bi svi“, i da shvatimo da graditi bolji svijet za sve i nije tako teško.
M.M.