Četvrtak, Siječanj 17, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Žepčaci počeli s plaćanjem premije zdravstvenog osiguranja

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Iako je godine tek krenula i daleko se od krajnjeg roka za kupovinu markica, znatan broj naših sugrađana je već iskoristio mogućnost plaćanja premije zdravstvenog osiguranja kupovinom markica.


Prema riječima ravnateljice Doma zdravlja u Žepču, dr Ane Zlovečera Jukić, najveću korist od uvođenja markica osjetit će radno aktivno stanovništvo i umirovljenici.


„Benefit ove premije je poseban za umirovljenike koji prilikom svake posjete liječniku imaju više recepata i plaćali su svaki recept po 1 KM i za dvije tri posjete liječniku imali su trošak veći od 20 KM, samo za recepte. Sve njihove posjete liječniku i svi recepti, bez obzora koliko ih je tijekom jedne godine pokriva premija, odnosno zdravstvena markica“, istaknula je doktorica Zvečera, koja je naglasila da svi koji žele ostvariti ovu premiju, to mogu učiniti u poslovnicama Zdravstvenog osiguranja, na mjestima gdje pacijenti ovjeravaju zdravstvene knjižice.


Podsjećamo, trenutna praksa je da radno sposobno stanovništvo plaća prvi pregled kod liječnika primarne zdravstvene zaštite dvije KM, prvi pregled u konzultativno-specijalističkoj zdravstvenoj zaštiti četiri KM, a cijene laboratorijskih nalaza kreću se od dvije do 15 KM, ultrazvuka od 10 do 15 KM, CT dijagnostika od 50 do 100 KM ili boravak u bolnici po jednom danu pet KM.

Kupovinom markica radno aktivno stanovništvo ne bi više plaćalo participaciju.


Markica vrijede godinu i važi samo na području kantona u kojem je izdana.