Ponedjeljak, Srpanj 16, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Gripa stigla u Žepče

U Domu zdravlja Žepče ovih dana evidentno je povećan broj pacijenata zbog viroza i simptoma gripe, ali prema najavama iz ove zdravstvene ustanove najveći val očekuje se tek sredinom ovog i tijekom narednog mjeseca.

Evidentirani su pojedinačni slučajevi oboljelih od gripe a pacijenti se žale na povišenu temperaturu, bolove u mišićima, grlobolju i slabost, istaknula je ravnateljica Doma zdravlja Žepče, dr Ana Zlovečera Jukić.


"Ako ste oboljeli, prilikom kihanja ili kašljanja stavljajte maramicu na nos i usta kako ne biste zarazili druge osobe u svojoj okolini. Gripa se liječi u krevetu a ne hodajući i tako će te spriječiti širenje gripe na druge ljude. Kronični pacijenti ne smiju prestati uzimati svoju redovitu terapiju.

Poseban oprez trebaju poduzeti rizične skupine našeg stanovništva djeca, stariji i kronični bolesnici jer prilikom obolijevanja od gripe mogu nastati mnogobrojne komplikacije koje neadekvatnim liječenjem mogu izazvati ozbiljne posljedice na zdravlje “, istaknula je dr Ana Zlovečera Jukić.

Direktorica Doma zdravlja Žepče u razgovoru za Radio Žepče uputila je savjete našim sugrađanima da poduzmu aktivnosti na  poboljšanju imuniteta konzumiranjem dovoljnih količina voća i povrća, kao i toplih napitaka, a ako simptomi traju duže od tri dana, svakako trebaju potražiti pomoć svoga liječnika.