Ponedjeljak, Svibanj 27, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Audio: U općini Žepče završena prva faza uspostave adresnog registra

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Općina Žepče u suradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine radi na projektu uspostave adresnog registra u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Od momenta pristupa navedenom projektu, općina Žepče putem Službe za prostorno uređenje, intenzivno radi na  na njegovoj implementaciji i do sad je dosta urađeno na procjeni stanja na terenu.


U prvoj fazi uspostave adresnog registra u općine Žepče urađena je detaljna analiza naseljenih mjesta, ulica i trgova, njihovih naziva i grafički prikazi. Također je urađeno snimanje postojećih adresa i mogućnosti njihovog iskorištenja.


U narednoj godini će biti raspisan natječaj za izbor poduzeća koja će raditi pločice i postavljati na svaku stambenu jedinicu.


„Uspostavom Adresnog registra svaki objekt u našoj općini  će dobiti svoj broj s točnom adresom, što će doprinijeti boljem funkcioniranju lokalne i šire društvene zajednice u svim segmentima. Kućni broj je jako bitan zbog naših osobnih dokumenata, ali i GPS navigacije, a adresni registar ulazi u središnju bazu podataka Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine“, naglasila je Brigita Lovrić pomoćnica načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Žepče.


Adresni registar će identificirati sve stambene i poslovne objekte, sve ulice i naseljena mjesta na području cijele općine tako da će u budućem periodu sve adrese biti kompletne i imati svoj naziv ulice i kućni broj.


Prema riječima pomoćnice Lovrić, u narednoj godini slijedi druga faza u okviru koje će se na terenu označiti svako naseljeno mjesto, zaseok, zgrade, trgovi i ulice s propisanim i jedinstvenim oznakama, a uspostavom adresnog registra u našoj općini, svaki stambeni i poslovni objekt će biti označen pripadajućim brojem.


 Prilikom izrade Rješenja o dodjeli kućnog broja plaćat će se taksa u iznosu 10 KM što je utvrđeno Odlukom OV Žepče.

Više detalja poslušajte na linku ispod