Srijeda, Prosinac 11, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Otvorena izložba fotografija s hodočašća „El Camino“ don Ilije Orkića

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Sinoć je u prostorijama KŠC-a Don Bosco u Žepču svečano otvorena izložba fotografija autora don Ilije Orkića.
 
Fotografije koje su sinoć izložene naši sugrađani imati će priliku pogledati u narednih tjedan dana. Izložba je postavljena u holu KŠC-a pod nazivom „Put svetog Jakova“, hodočašće kroz objektiv don Orkića.
 
Ove i još mnoštvo fotografija kao i kratki film koji je sinoć prikazan na otvorenju izložbe nastali su u ljeto 2014. Godine kada je Don Ilija i započeo svoje hodočašće.
 
„Put svetog Jakova“, poznato hodočašće dugo je oko 800 km, a Don Ilija se pohvalio kako je u dva navrata hodočastio i u svakom prešao po skoro 300 km.
 
„Advent je vrijeme kada mi kršćani hodamo prema istini i upravo taj hod ka istini i pročišćenju jedan je od motiva El Camina, puta koji sam prošao“, kazao je don Ilija okupljenima.
 
Okupljene je pozdravio i Perica Jukić ispred ogranka Matice hrvatske u Žepču koja je i pokrovitelj ove izložbe. „Na putu, kao hodočašću svaki čovjek se nađe u iskušenju, čovjek se susreće sa sobom i drugima, susreće i samog sebe a i druge, uči od drugih. Svaki čovjek na nekom putu svladava prepreke koje ga muče i zbog toga je ono bitno, da se čovjek pokrene prema svome pravome cilju“ kazao je Jukić.
 
Nazočne je u ime domaćina pozdravio i ravnatelj KŠC-a don Milan Ivančević a samoj izložbi glazbeno su pridonijeli i učenici glazbene škole Jana Dragić i Matija Tomić, te izvedba Sare Mrkonjić i Marina Ramljaka te na kraju zbor Dominiks s izvedbom „Tamo gdje palme cvatu“.
 
Tijekom hodočašća don Orkić prikupio je nekoliko simboličnih predmeta koji su obilježili ovo putovanje a neke od njih je uručio kao poklone za najmlađeg i najstarijeg posjetitelja ove izložbe.
Ispod naše galerije možete poslušati i što je sve don Ilija Orkić rekao o svom hodočašću koje je nazvao "El Camino"