Nedjelja, Kolovoz 25, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Vlasnik kompanije "Tehnofilter", suvlasnik kompanije TF group d.o.o Žepče u posjeti Žepču

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Općinski načelnik Mato Zovko primio je , u četvrtak 7.veljače 2019. , u radnu posjetu vlasnika i direktora kompanije „Tehnofilter“ d.o.o. Beli Manastir Ivicu Striškovića koji je jedan od većinskih suvlasnika novoosnovane kompanije TF Group d.o.o Žepče sa sjedištem u Ljeskovici.

Sastanku su nazočili pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović i direktorica Razvojna agencije Žepče Branka Janko.  Pored direktora kompanije „Tehnofilteri“ Beli Manastir razgovoru je nazočio Zvonimir Srakić, jedan od inženjera proizvodnje.

Poduzeće „Tehnofilter“ d.o.o. Beli Manastir bavi se projektiranjem, proizvodnjom  i montažom aspiracijskih sustava u raznim granama industrije (vrećasti filteri za otprašivanje (drvna industrija, kemijska industrija, prehrambena industrija) rotacione zaustave, centrifugalni ventilatori, cjevovodi, zaklopke i zasuni, pužni transporteri, trakasti transporteri, elevatori.

Prema riječima gospodina Striškovića  sa svojim proizvodima prisutni su na tržištu Austrije, Belgije, BiH, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Velike Britanije.

Tijekom razgovora s investitorom istaknuto je obostrano zadovoljstvo što je došlo do realizacije investicije koja tek treba da uzme zamaha u narednom periodu. Trenutno su zaposlena tri radnika a za svoje potrebe investitor je uzeo u zakup halu u poslovnoj zgradi Zovko metali u Ljeskovici.

Odluku da registrira poduzeće u Žepču donio je nakon što je informiran da se u Žepču brže rješavaju zahtjevi i da je bolje poslovno okruženje u odnosu na susjedna područja. Inicijativu da dođe u BIH dali su njegovi prethodni  uposlenici koji su rodom iz Zavidovića i danas su  suvlasnici poduzeća TF Group d.o.o Žepče.

Općinski načelnik Mato Zovko zahvalio se na pokretanju investicije u Žepču  i izrazio spremnost općine Žepče da i dalje bude od pomoći na realizaciji daljnjih aktivnosti koje bude planirao investitor.  Razvojna agencija Žepče je od listopada  2018. godine, bila u kontaktu s firmom „Tehnofilteri“ d.o.o. Beli Manastir i , u okviru Centra za investitore pružala pomoć oko registracije i povezivanja s relevantnim institucijama i pružateljima usluga.

Direktor i vlasnik  kompanije Tehnofilter“ d.o.o. Beli Manastir Ivica Strišković je izrazio pohvale za dosadašnju pomoć Razvojne agencije Žepče i Općine Žepče, najavljena je  mogućnost većeg obima investiranja u općinu Žepče u koliko se pokaže opravdanim sadašnja investicija.

 

 Izvor: opcina-zepce