Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

FOTO: Učenici KŠC Don Bosco Žepče i volonter Crvenog križa Žepče upriličili volontersku akciju čišćenja obale rijeke Bosne

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U okviru projekta“Rad nas spaja“, danas su učenici KŠC Don Bosco Žepče sa svojim profesorima i volonterima Crvenog križa Žepče realizirali još jednu aktivnost, a radi se o volonterskoj akciji čišćenja obale rijeke Bosne, od Centra prema gradu.

Podsjećamo, proteklog tjedna neformalna skupina profesora iz KŠC“ Don Bosco“ Žepče započela je s provedbom projekta „Rad nas spaja“ i do današnje volonterske akcije, realizirali su radionice pod nazivom „Moj doprinos miru“, koje su imale za cilj spojiti mlade s područja projektne mikroregije i uz njihovu pomoć mapirati društvene pojave i procese koji narušavaju mir u našoj zajednici i šire.

Prema riječima koordinatorice projekta Maje Spajić, projektnim aktivnostima planirana je i uspostava mini-botaničkog vrta- Vrta mira s ljekovitim biljem, u okviru kojeg će se educirati mladi o načinima prerade ljekovitog bilja u gotove prirodne proizvode, kao što su melemi, sapuni, balzam i drugi proizvodi. U samoj završnici projekta bit će upriličena manifestacija pod nazivom „Okusi tradicije“ koja ima cilj upoznati kulturu i tradiciju bosansko-hercegovačkih naroda.

„Provedbom projekta „Rad nas spaja“ želimo osigurati mladima uvjete za zajedničko druženje i usvajanje novih vještina i znanja koje će im biti korisne za njihovu budućnost.
Također, želimo u našoj okolini kreirati poželjan ambijent za zajedničko druženje mladih bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, koji će im ujedno omogućiti i edukaciju i tako ćemo utjecati na smanjivanje konzervativnosti i ustaljenosti mladog društva“, istaknula je za Radio Žepče, koordinatorica na projektu Maja Spajić.


Projekt Rad nas spaja se podržan je od strane USAID-ovog PRO-Budućnost projekta izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).