Subota, Listopad 19, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

FOTO:Volonterke CK Žepče sudjelovale na Bakljadi u Soflerinu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Potvrda dobrog i ustrajnog  rada ponovo nam dolazi iz Općinske organizacije Crvenog križa Žepče.


Naime, volonterke CK Žepče, Hanka Smajlović i Samra Džerahović iz Žepča proteklog vikenda boravile su u Italiji gdje su sa volonterima iz BIH sudjelovale na kampu mladih volontera   u Solferinu, gdje je priča o Crvenom križu i započela.

Na kampu je sudjelovalo više od 5000 tisuća mladih volontera iz cijeloga svijeta.

Naime, Talijanski Crveni križ tradicionalno svake godine obilježava Bakljadu "Faiaccolata" u spomen rođenja ideje nakon koje je nastao Crveni križ te u spomen na sve poginule u bitci kod Solferina.

Žepčanke Hanka Smajilović i Samra Džerahović bile su članice delegacije Crvenog križa Bosne i Hercegovine koja je brojala 104 člana.

„Ove godine se obilježava i 100 godina Međunarodne Federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Tisuće volontera iz cijelog svijeta je obilježilo nastanak ideje i misije koja im je vodilja kroz život i rad uz 7 principa.


Dio lidera mladih Crvenog križa FBiH je ovaj put dobio kao nagradu za rad na Mediteranskoj konferenciji i II Mediteranskom sastanku mladih. Na ovom događaju OO Crvenog križa Žepče predstavljale su Hanka Smajlović i Samra Džerahović, a to su svakako zaslužile svojim radom“, naglasili su iz Crvenog križa Žepče.


Odlazak u Solferino za volontere predstavlja posebnu emociju, posebnu želju i cilj. Biti dugogodišnji volonter Crvenog križa, živjeti principe i voditi se humanošću, biti ujedinjen oko jedne ideje i misije kojom se vodi tisuće  volontera širom svijeta, otići u mjesto gdje je nastala ideja Crvenog križa, najveća svjetska organizacija, za jednog volontera predstavlja krunu volontiranja.