Utorak, Prosinac 10, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Održan Preporodov bajramski koncert „Bajram dođe, mirišu avlije“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Drugog dana  Kurban-bajrama u  Žepču je održan tradicionalni Preporodov Bajramski koncert pod nazivom  „Bajram dođe, mirišu avlije“.

Koncert je organizovala Bošnjačka zajednica kulture (BZK) Preporod Žepče  u saradnji sa BZK Preporod Brčko.

Cjelovečernji muzičko-zabavni program u  žepačkom Domu kulture  izveli su: Ansambl pjesama i igara, Mješoviti hor, te narodni i tamburaški orkestar Bošnjačke zajednice kulture „Preporod„ Brčko.

Brčaci su oduševili žepačku publiku, izvedbom poznatih narodnih pjesama  ali i spletom bosanskih  igara i kola, sa naglasom na stare pjesme i igre iz Sarajeva u izvedbi  folklornog ansambla. Na koncertu su  recitovani  i stihovi Maka Dizdara   ali  Tahira Mujičića  u izvedbi Medihe Zahirović i   Ajle Kalesić.

Kompletan program  vodila je poznata bh. interpretatorica sevdalinki Vesna Hadžić, koja je ovom prilikom  žepačoj publici  otpjevala „Stade se cvijeće rosom kititi“, „Srećo moja“, Sinoć ja i moja kona “, „Karanfile cvijeće moje“, a to su samo neke od  poznatih pjesama koje je Hadžić izvela na žepačkoj sceni.

Na kraju  i pored visoke temperature  uz ritam narodnog orkestra na  sceni žepačkog Doma kulture  zajedno sa učesnicima publika je zaigrala bosansko kolo , kojim je završen  još jedan u  organizovanih nizu Preporodovih bajramskih koncerata.

U znak zahvalnosti  na vrhunskoj realizaciji i izvedbi  bajramskog koncerta, ovom prilikom predsjednik BZK Preporod Žepče Rusmir Agić  uručio je zahvalnicu i Preporodov Zbornik o Ilhamiji predsjedniku BZK Preporod Brčko Edinu Jašareviću.

Rusmir Agić