Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U povodu Dana općine Žepče svečano otvorena poslovna zona“Polja“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Poslovna zona „ Polja“ osnovana je 2007. godine kao jedna od ukupno 5 poslovnih zona u općini Žepče, ali i jedina zona koja je u 100% vlasništvu Općine Žepče.
Sama izgradnja infrastrukture i poslovne zone koštala je oko 1 300 000,00 KM, od čega je općina Žepče izdvojila i najviše sredstava oko 900 000,00 KM,  Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta  oko 300 000,00 KM, i oko 100 000,00 KM  kantonalno ministarstvo privrede.

„U industrijskoj zoni Polja trenutno rada tri tvornice a još dvije parcele su prodane. Naša industrijska zona Polja u potpunosti ima spremnu svu infrastrukturu i svi zainteresirani poduzetnici mogu odmah početi graditi. Ja se želim zahvaliti svim domaćim i inozemnim investitorima koji već rade. Volio bih da se naša zona popuni i da dogledno vrijeme razmišljamo o projektu proširenja poslovne zone Polja“, istaknuo je načelnik općine Mato Zovko nakon svečanog otvorenja poslovne zone.


Poslovna zona „Polja“ Žepče je površine od 11,2 ha, u kojoj su trenutno najviše  zastupljene tekstilna, kožna,  metalna  i drvna djelatnost.


Poslovna zona „Polja“ ima pogodnu lokaciju i nalazi se na ulazu u grad Žepče. Komunikacijski je izvrsno povezana, što dokazuje blizina magistralnog puta M 17, trase novog autoputa na koridoru Vc, te željezničke pruge Šamac-Sarajevo koja prolazi pokraj zone.