Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

RAŽ dobitnik certifikata za bonitetnu izvrsnost u 2019. godini

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Razvojna agencija Žepče d.o.o. dobitnik je međunarodnog priznanja za kvalitetu poslovanja Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti. Odlične poslovne rezultate RAŽ-a prepoznala je i potvrdila ugledna bonitetna kompanija u BiH Bisnode d.o.o. koja je lokalnu razvojnu agenciju iz Žepča svrstala u sami vrh bonitetno pouzdanih partnera.

“Drago mi je da je prepoznat naš radi i kvaliteta, i da smo uspjeli zadovoljiti stroge analitičke standarde. Priznanje nam je dokaz da smo na pravom putu koji vodi prema unapređenju postojećih i razvoju novih inovativnih poslovnih usluga za mala i srednja poduzeća, a posebno start up i  mikro poduzeća kojima je neophodan naš vid podrške kako bi uspješno rasli i razvijali svoje poslovanje. Dobiveno priznanje je dodatna motivacija za dalji rad i postizanje još boljih rezultata”, kazala je direktorica RAŽ-a Branka Janko.

Poslovni susreti bonitetno izvrsnih kompanija ističu ove kompanije kao najznačajnije aktere razvoja gospodarstva regije u kojoj posluju, a zahvaljujući analitičko bonitetnoj kući Bisnode iz Švedske  koja posluje na 19 tržišta i jedan je od vodećih pružatelja podataka u Europi, rad nagrađenih kompanija prepoznat je izvan granica zemlje u kojoj posluju. Bisnode certifikat potvrđuje da su dobitnici priznanja u BiH ocijenjeni istim kriterijima kao kompanije u bilo kojoj od 19 zemalja, čime ih stavlja u ravnopravan položaj s bonitetno izvrsnim kompanijama Europe.

Priznanje Razvojnoj agenciji Žepče došlo je u godini kada se obilježava desetogodišnjica rada ove agencije  u sektoru poslovnog konzaltinga u BiH. Konzalting je jedna od najbržih rastućih industrija u svijetu a sve više ljudi postaje svjesno da sva znanja i usluge ne moraju posjedovati samo u vlastitoj tvrtki. RAŽ d.o.o. je razvila nekoliko instrumenata podrške MSP sektoru i to Centar za investitore i Centar poslovnih kompetencija Žepče putem kojih se razvijaju inovativni modeli poslovnih usluga i neformalnog obrazovanja namijenjenih menadžmentu i zaposlenima na specifičnim poslovima u kompanijama, prvenstveno u sektorima tekstilne i drvne industrije.

Međunarodno priznanje za kvalitetu poslovanja Razvojnoj agenciji Žepče uručeno je u Sarajevu na Bisnode4Exellence događaju koji je upriličen u hotelu “Austria&Bosna” na kojem su sudjelovali predstavnici renomiranih bosanskohercegovačkih kompanija među kojima i predstavnici nagrađenih kompanija. Nagrade je uručila direktorica Bisnode BiH Zlata Mulać Jagličić koja je izrazila zahvalnost na dosadašnjem povjerenju  i čestitala nagrađenima na izvrsnim rezultatima koji pokazuju kvalitetu rada bh kompanija u odnosu na europske kompanije.

Koliko su značajne bonitetno izvrsne kompanije za BiH najbolje govori činjenica da, iako ih je nepunih 26 posto od ukupnog broja aktivnih kompanija u BiH, njihov udio u ukupnim prihodima države je 70 posto u ukupnoj dobiti 80 posto a upošljavaju 59 posto ukupno uposlenih u BiH, kazala je Mulać Jagličić.