Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

U župi Lug Brankovići proslavljen Sv. Ivan Krstitelj

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U srijedu, 24. lipnja proslavljen je zaštitnik župe Lug Brankovići Sv. Ivan Krstitelj.

Uz koncelebraciju  velikog broja svećenika susjednih župa iz žepačkog dekanata,  uočnicu i središnje misno slavlje u 11 sati  predslavio je  prof.mons.dr.sc. Pavo Jurišić, kanonik i gučogorski arhiđakon.

U uvodnom dijelu mise župnik   Franjo Ivandić  pozdravio je nazočne kolege svećenike, kao i brojne hodočasnike koji su svojom nazočnošću uveličali blagdan Sv. Ivana Krstitelja i patron brankovićke župe.

U propovijedi na misi uočnici monsinjor  Pavo je govorio kako je ruka Božja bdjela nad Ivanom Krstiteljom i njegov je život, je bio radost za mnoge, prije svega svojim roditeljima i cijelom svijetu jer je ukazao na Krista.

Tijekom svečanom misnog slavlja istaknuo je važnost poštovanja života ,  jer je život uvijek Božji. Zatim je snažno naglasio kako nam je potrebna sloga u hrvatskom narodu radi uvažavanja i napretka.

Naglasio je važnost boljeg odnosa radnika i poslodavaca. Radnici bi trebali poštovati svoje poslodavce i biti im zahvalni na tome što imaju posao. Poslodavca su dužni osigurati svoje radnike, davati im doličnu plaću za njihov rad. Poslodavci moraju pružiti sigurnost radnicima i graditi zajedno odnose međusobnog uvažavanja i poštivanja. U svojoj propovijedi osvrnuo se i na političare koji moraju voditi računa o onima koji su im dali glas a ne prebacivati krivnju na neke druge.

Na misi se okupio veliki broj župljana i hodočasnika iz susjednih župa koji su došli moliti zagovor ovog sveca u svojim potrebama i tražiti zagovor i milost sv Ivana Krstitelja.

Župljani župe Lug Brankovići za svoj patron pripremali su se misama trodnevnicama koje su predvodili domaći svećenici, žepačkog dekanata.

Ranu svetu misu na dan patrona predvodio je župnik Stipo Knežević  iz Zavidovića.


Sveto misno slavlje uveličao župni zbor pod ravnanjem sestre Rozaline i sestre Lucije.


Na kraju domaći župnik, Franjo Ivandić zahvalio se svojim župljanima i svima koji su pomogli organizaciju ovogodišnjeg patrona u Lug Brankovićima.

Prije svete mise mnogobrojna  izaslanstva su  položila cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s ovog područja.