Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Pobjednica 12. Festivala Radio Žepča je Patricija Ćosić iz Busovače

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U subotu, 27. lipnja 2020. godine u programu Radio Žepča s početkom u 10 sati upriličena je završnica ovogodišnjeg festivala.


Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, organizacijski odbor festivala, odlučio je da ove godine finale bude organizirano  tako da nam se svi finalisti, kroz prethodno snimljene materijale, predstave u programu Radio Žepča.


Ovogodišnje finale izborilo je 19 natjecatelja iz 11 gradova BiH, a emisiju iz studija Radio Žepča izravno su prenosile i mnogobrojne partnerske radio postaje.


Prema zbroju ocjena stručnog žirija, prvo mjesto pripalo je Patriciji Ćosić iz Busovače s osvojenih 75 bodova za izvođenje skladbe Moja posljednja i prva ljubavi.


Samo s jednim bodom manje, drugo mjesto i pripadajuća nagrada odlazi u Vareš u ruke Lamije Čizmo za izvođenje skladbe Posoljeni zrak i razlivena tinta.


Vareš se ove godine potvrdio dobre rezultate jer je i treća nagrada otputovala u ovaj grad.  Istu je zaslužila Karla Malbašić za izvedbu skladbe Ružica si bila za koju je osvojila 64 boda i pripadajuću nagradu za treće mjesto.


Stručni žiri sastavljen od vrsnih poznavatelja glazbe, i ove godine imao je težak posao da presluša i ocijeni sve naše finalist. Zbroj glasova svih članova žirija odredio je i ovogodišnje pobjednike.


U dobroj radnoj atmosferi voditeljski dvojac u sastavu Dijana Smajilović i Sandi Crljić i tonski realizator Bojan Spajić odradili su odličan posao i učinili da dvanaesto izdanje festivala bude zanimljivo kao i svakoga puta do sada.


Svim sudionicima ovogodišnjeg festivala čestitamo na dobrom predstavljanju i odličnim izvedbama a posebice nagrađenim natjecateljima sa željom da se do godine u finalu susretnemo u spektakularnom izdanju na našoj pozornici Doma kulture Žepče kao što smo to činili u proteklim godinama.


Na kraju se želimo zahvaliti svim našim partnerima, sudionicima, kolegama koji su radili da unatoč situaciji s koronavirusom održimo naš festival na radost svih sudionika.