Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Kandidati sa XI. Izborne liste HDZ s nositeljicom Zdravkom Bušić posjetili općinu Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U subotu, 27. lipnja 2020. godine u službenom posjetu u Žepču su boravili kandidati Hrvatske demokratske zajednice za XI. Izbornu jedinicu, povodom predstojećih izbora za Sabor Republike Hrvatske koji će se u BiH održati 4. i 5. srpnja ove godine.


Žepče su posjetili nositeljica liste Zdravka Bušić, te kandidatkinje na listi Ana Andrić i Anita Paurić.

U 14 sati pred Katoličkim školskim centrom “Don Bosco, Žepče” goste su dočekali  predstavnici HDZ-a BiH ZE-DO županije u Žepču: član predsjedništva HDZ-a BIH Mato Zovko, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BIH Žepče Josip Martić, predsjednik Županijskog odbora Ze-do županije Ivo Tadić, ministar financija u Vladi ZDŽ Josip Lovrić, te ravnatelj Osnovne škole Žepče Boris Sović i zamjenik ravnatelja Tomislav Ćurić.

Goste je ispred KŠC-a „Don Bosco“ Žepče dočekao i pozdravio domaćin don Milan Ivančević, koji se zahvalio Vladi Republike Hrvatske na pomoći pri izgradnji školske dvorane i učeničkog doma.

Prisutnima se obratila i nositeljica liste i potpredsjednica HDZ-a BIH Zdravka Bušić, koja se zahvalila na potpori Hrvata iz Bosne i Hercegovine, naglasivši kako samo uzajamnom suradnjom s obje strane granice može doći do uspjeha i boljih uvjeta života. Navela je kako uvijek rado svrati u ovaj kraj, kada god ima priliku, i kako je sretna danas vidjeti kako s puno nade  žive Hrvati u Žepču. U svom obraćanju je istaknula kako potporom i sufinanciranjem gradnje obrazovnih ustanova u našoj općini, kroz stipendiranje studenata i potporom mnogobrojnim projektima,  Republika Hrvatska podupire ostanak Hrvata na svojim ognjištima.

Općinski načelnik je također pozdravio goste i sve prisutne, te je poručio  kako se nikada neće zaboraviti ono što su Hrvatska demokratska zajednica i Vlada Republike Hrvatske učinili za Bosnu i Hercegovinu, a čine i dalje kroz nastojanja da Europskoj uniji i  svijetu dokažu da su Hrvati u Bosni i Hercegovini konstitutivan narod.

Predsjednik Županijskog odbora Ze-do županije Ivo Tadić, zahvalio se na današnjoj posjeti svim kandidatima poželio dobar uspjeh na predstojećim izborima te naglasio važnost izlaska glasača iz BiH na izbore i ostvarivanja cilja, a to su  tri zastupnika u Saboru Republike Hrvatske.

Ovom prilikom gosti su obišli gradilište osnovne škole čiju izgradnju uz Općinu i Županiju pomaže Vlada Republike Hrvatske, te učenički dom koji je u sastavu kompleksa Katoličkog školskog centra „Don Bosco“. Radovi na učeničkom domu su u završnoj fazi,a Vlada Republike Hrvatske je također osigurala novčanu potporu za njegovu izgradnju.