Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Žepču

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U Žepču zabilježen je prvi smrtni slučaj uslijed oboljenja koronavirusom, potvrdila je dr.Ana Zlovečera Jukić, ravnateljica JU Dom zdravlja sa stacionarom Žepče.

Prema njezinim  riječima, radi se o 60-godišnjem muškarcu iz Žepča,  koji je bio pozitivan na Covid-19.

„Na  infektivnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica preminuo je muškarac kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Riječ je o pacijentu  rođenom 1960  s područja općine Žepče koji je radi liječenja  bio smješten  u  KBZ-u“, priopćili su iz Doma zdravlja Žepče.

Prema riječima dr Zlovečera Jukić, danas su stigli rezultati prethodnih testiranja, koji su potvrdili četiri nova slučaja koronavirusa u Žepču. Ukupno do sada je  zabilježeno 47 slučajeva  od kojih su 23 nova. Trenutno na području naše općine imamo 16 aktivnih i sedam oporavljenih osoba.

„Nažalost imamo i jedan smrtni slučaj, stoga još jedan puta apeliram i molim sve naše sugrađane da ozbiljno shvate sva upozorenja nadležnih i zdravstvenih institucija, kako bismo svi zajedno djelovali i spriječili širenje zaraze. Ono čega smo se pribojavali  je lokalna transmisija koja  je prisutna u našoj općini, što znači da se svi možemo zaraziti jer nam nisu poznati izvori zaraze. Odgovornim ponašanjem čuvamo svoje zdravlje i zdravlje naših bližnji. Molim da poštujemo naputke, da nosimo maske, poštujemo fizičku distancu, smanjimo okupljanje i vodimo računa o higijeni ruku“, apelirala i danas   dr Ana Zlovečera Jukić.