Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Održana Konstituirajuća sjednica OV Žepče, Edin Šišić novi predsjedavajući

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Poštujući preporuke Kriznog štaba FBiH o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u Žepču je danas u kinod-dvorani Doma kulture održana konstituirajuća sjednica OV za mandatni period 2020-2024.god. 25, što novih, što starih vijećnika i vijećnica položili su svečanu zakletvu/prisegu, idućim riječima:

„Svečano prisežem da ću povjerenu dužnost obavljati savjesno, pridržavati se Ustava i Zakona BiH, FBiH i ZDK, Statuta Općine Žepče, zalagati se za ljudska prava i slobode i da ću u svim prilikama štititi interese države BiH, FBiH, ZDK i Općine Žepče, te ravnopravnosti naroda i građana koji u njima žive“.

Novi saziv u OV Žepče u narednom periodu će činiti:

Ispred HDZ BiH: Ivica Penić, Gordana Ćurić, Slavica Andrić - Šajinović, Goran Jurić, Boris Sović, Josip Udovičić, Marinko Đuzel, Josip Šumić, Tanja Radoš-Kosić, Ana Zlovečera - Jukić, Anto Knežević, Marko Jukić, Josip Kujadin i Jozo Jukić.

Ispred SDA: Edin Šišić, Emina Huseinagić, Edin Badnjar, Haso Mandžuka, Helmedin Kulašin, Alem Delić i Nermin Bečić,

Ispred SDP: Elvis Botić, Armina Bečić i Muhamed Čolić, te kao predstavnik NiP-a, Nijaz Derlić.

Nakon što su usvojili predloženi Dnevni red i izabrali Povjerenstvo za izbor i imenovanje OV, u sastavu predsjednik Haso Mandžuka i članovi Emina Huseinagić, Ivica Penić, Slavica Andrić -Šajinović i Tanja Radoš- Kosić, vijećnici su izabrali i novo rukovodstvo OV. Za novog predsjedavajućeg OV Žepče imenovan je Edin Šišić (SDA), a za njegovog zamjenika imenovan je Ivica Penić (HDZ BiH). U Komisiju za propise i Statut OV Žepče izabrani su: Boris Sović, Marinko Đuzel, Ana Zlovečera - Jukić, Edin Šišić i Nermin Bečić. U Komisiju za proračun i financije izabrani su: Gordana Ćurić, Josip Šumić, Goran Jurić, Helmedin Kulašin i Edin Badnjar. U Komisiju za pritužbe i žalbe, izabrani su: Anto Knežević, Josip Udovičić, Antonio Tadić, Maida Ajan i Nijaz Derlić. U Komisiju za jednakopravnost spolova, Tanja Radoš - Kosić, Dragana Mrkonjić, Branimir Pavlović, Berina Grahić - Mudželet i Melida Kovačević, u Komisiju za mlade izabrani su Marko Jukić, Josip Kujadin, Bernarda Ćuro, Alem Delić i Admir Mulabdić. U Etičku komisiju izabrani su Goran Jurić, Dijana Martinović, Zoran Lučić, Mehmed Krehmić i Vildana Džinić.

Nastavak sjednice je protekao radno, vijećnici su izabrali ostala Povjerenstva OV Žepče, a usvojena je i Informacija periodično-financijsko izvješće Proračuna općine Žepče za period 01.01. - 30.09.2020., kao i Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Općine Žepče za period siječanj - ožujak 2021.