Četvrtak, Travanj 26, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

ZDK: Potpisana Odluka za realizaciju projekta „Plava voda“

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak potpisao je Odluku Skupštine o prihvatanju kreditnog zaduženja prema Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Bosne i Hercegovine i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za projekat: "IZGRADNJA REGIONALNOG VODOVODA PLAVA VODA".


Također, potpisao je i Izmjene i dopunu Proračuna Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu, kao i Zakon o izmjenama Zakona o izvršavanju Proračuna Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu.


Razlozi za ove izmjene su proizašle iz potrebe izvršenja mjera i aktivnosti za nastavak realizacije projekta „lzgradnja regionalnog vodovoda Plava voda"  vrijednog 22 milijuna eura. Davanjem ovih garancija Vlada i Skupština Zeničko-dobojskog kantona su ispunili svoje obveze i dali veliki doprinos u nastavku realizacije projekta od značaja za dugoročno vodosnabdijevanje Zenice, Travnika, Novog Travnika, Busovače i Viteza. Ovi akti stupaju zvanično na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Zeničko-dobojskog kantona.

Press služba Skupštine