Nedjelja, Lipanj 16, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

SFF: Otvoren 24. Sarajevo film festival

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sarajevo Film Festival počinje filmom HLADNI RAT / COLD WAR Pawela Pawlikowskog, koji će simultano biti prikazan u Narodnom Pozorištu i u Ljetnom kinu Raiffeisen. Oskarovac Pawlikowski, za ovaj film je osvojio nagradu za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu.

Još od samog početka puštanja u prodaju ulaznica za filmove ovogodišnjeg Festivala, vlada veliki interes publike. Tradicionalno je najveće zanimanje za noć otvaranja i zatvaranja, filmove iz Open Air programa, filmove takmičarskih sekcija, kao i druge programe Festivala. Ukupno će biti prikazano 266 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 52 filma zabilježit će svjetske premijere, a 23 međunarodne.

Na različitim poslovima – od tehničke pripreme, dočeka gostiju, registracije i smještaja gostiju Festivala do rada u festivalskim uredima i na 16 festivalskih lokacija, bit će angažirano 400 volontera, a čak 586 njih iz 20 zemalja, različite starosne dobi, odazvalo se pozivu da svojim entuzijazmom, motivacijom i željom za znanjem doprinesu da i ovogodišnje izdanje Festivala blista uz mlade.

Prvu noć festivala, 10. kolovoza, na Main Stageu programa Sarajevsko After Film će nastupiti poznati bh. hip hop sastav Helem nejse, a pored njih na festivalu će nastupiti Psihomodo pop, Damir Urban, Jinx, Songkillers, Brkovi, Indira Forza i drugi. Na Electronic Stageu, u amfiteatru Doma mladih, nastupit će Mladen Tomić, Marko Nastić, Fransoa X, Andre Crom i drugi.

Prva festivalska noć bit će burna širom grada, a publika će moći birati od tamburaša do elektronske muzike. Ove godine Sarajevo će publici ponuditi i fantastičnu zabavu na tračnicama, koja neće stati niti jedan dan od 10. do 17. kolovoza.

B.P