Ponedjeljak, Listopad 14, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Žepčanka Kristina Ćavar svoja djela izlaže u Bugarskoj

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U srijedu, 18.lipnja u Umjetničkoj galeriji Ruse u Bugarskoj otvorena je izložba radova iz ciklusa “Izgubljena konstelacija” autorice Kristine Ćavar.

Izložba obuhvaća 25 radova kombinirane tehnike i propituje sjećanje na izgubljeni život. Oslikane zvijezde u minijaturama govore o beskonačnosti i ljepoti svemira kroz apstrakciju te otvaraju mnoga pitanja.

Kristina je rođena 1. ožujka 1985. u Doboju. Osnovnu školu završila je u Žepču. Opću gimnaziju završila je 2003. u Katoličkom školskom centru „Don Bosco“ u Žepču. Na Akademiji likovnih umjetnosti, na Širokom Brijegu diplomirala je 2008. u klasi prof. Ante Kajinića, slikarski odjel. Poslijediplomski studij Ars sacra, na istoimenoj Akademiji završila je 2010. kod istog profesora. Imala je preko 130 skupnih izložbi a ovo joj je 24. samostalna izložba.

Članica je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH (član Upravnog odbora), Udruženja likovnih umjetnika EN FACE te Udruženja likovnih stvaralaca Šabac, Srbija.

 

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za umjetnički rad. Trenutno pohađa Doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. Izložbu “Izgubljena konstelacija” je otvorila kustosica galerije Elena Velikova i ostaje otvorena do kraja ovog mjeseca.

/HMS/