Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

INZ: Besplatni pregledi kože u Zenici

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Institut za zdravlje i sigurnost hrane organizira drugu, jesenju fazu pregleda kože, te u suradnji sa dermatolozima iz Kantonalne bolnice Zenica planira obaviti besplatni pregled – skrining (screening) – na melanom kože.

Čak iako su se građani odgovorno ponašali ovo ljeto na suncu, nakon intenzivnog izlaganja sunčevom zračenju, pravi je trenutak da se obavi pregled kože kod dermatovenerologa koji će procijeniti prirodu i značaj eventualno nastalih promjena.

Rizici negativnog sunčevog zračenja ne prestaju sa ljetnim temperaturama, jer i u toku oblačnih dana 50 posto negativnih UV zraka prodire na površinu zemlje, pa je oprez potreban čak i u jesenjem i zimskom periodu.

"Na besplatni preventivni pregled, skrining na melanom kože mogu se prijaviti samo osobe starije od 18 godina, i to isključivo putem telefona 032 448-008 od 8 do 14 sati. Broj prijava je ograničen.

Pregledi će biti obavljeni u prostorima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici, ulica Fra Ivana Jukića 2.  

Svi prijavljeni će dodatno imati priliku da razgovaraju i posavjetuju se sa dermatologom.", priopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane.