Četvrtak, Rujan 19, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

KK „Viktoria“ Žepče nastupio na 19. Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Proteklog vikenda od 29. 11. do 02. 12. 2018. godine, u Dubrovniku je održano 19. Balkansko prvenstvo za uzraste kadeti, juniori i U 21, na kojem je nastupilo 11 nacionalnih selekcija, a  učešće su uzele i četiri djevojke ispred KK Viktoria Žepče.


Viktorijanci su nastupali u dvije pojedinačne i dvije ekipne kategorije sa svojim članovima i to:
Frančeska Jakić u kategoriji kadetkinja gdje su nastupile 34. djevojke. Frančeska je poražena u trećem krugu. Leonora Jakić u kategoriji U 21 u kojoj je nastupilo 20. djevojaka iz 11 država, Leonora je poražena u trećem kolu kao i u repesažnom nastupu za brončanu medalju.


Ekipni nastupi su bili u kategoriji juniorki gdje su nastupile djevojke (Josipa Adžić, Matea Radić i Alma Bećarević iz Internacionala Zenica) po prvi put na ovome natjecanju Viktorijanke su nastupile ispred ZE-DO karate saveza. Djevojke nisu imale sreće poražene su od nacionalne selekcije RH sa 4:1.

U kategoriji ekipni nastupa U 21 gdje je nastupila Leonora Jakić sa djevojkama Lejla Begić KK Internacional Zenica i Teodora Perić KK Slavija Istočno Sarajevo, djevojke su se plasirale na drugu poziciju te tako postale viceprvakinje balkana u kategoriji kate mlađe seniorke.


Analiza je pokazala da se karate opasno približava Olimpijskom sportu za 2020., što pokazuje kvaliteta rada i kvaliteta nacionalnih selekcija zemalja u okruženju.


Viktorijanci se zahvaljuju djevojkama na predstavljanju u sklopu reprezentacije BiH  i kažu da im preostaje da više rade i pripremaju se za nove nastupe navedenih djevojaka kao i mlađih uzrasta koje lagano preuzimaju viktorijanski poziv. „Do kraja 2018. godine očekuju nas dva nastupa mlađih uzrasta i to Sarajevo i Gradačac, kao i jedan od veoma velikih događaja u RH, Samobor od 12.-13. 01. 2019 godine,“ poručuju iz KK Viktoria Žepče.