Petak, Srpanj 19, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Volonterskom akcijom počinju „Fojnički susreti „

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

„Našu malu sredinu, bez obzira koliko je mala, na ovaj način promoviramo kao jedno kulturno mjesto . Tako smo prošle godine krenuli sa projektom, a ove godine i nastavljamo i nadamo se da će ova manifestacija prerasti u tradicionalnu. Trudit ćemo se da je svake godine obogatimo novim događajima, a ove godine započinjemo volonterskom akcijom danas (07.08.2018.) od 17 sati, gdje ćemo se angažirati na uređenju samog prostora na kom će se i održavati aktivnosti Fojničkih susreta.

U četvrtak, 09.08.2018. od 18 sati priređujemo susrete žena svih generacija, gdje ćemo imati i jedno zanimljivu edukaciju za žene, gdje posebnu pažnju posvećujemo majkama, sestrama, kćerkama i svim ženama, a centralna manifestacija planirana je za 10.08.2018.od 14 sati pripremom i kuhanjem kotlića, takmičenjem u spremanju najboljeg čobanca/gulaša.

Po završetku tog dijela programa uslijediti će izložba jela i slastica, zajednička večera i bogat kulturno-zabavni program koji će trajati do duboko u noć, a gdje će se predstaviti naši mnogobrojni muzički talenti. Sva ova dešavanja će se održavati na poligonu i otvorenom prostoru u Fojnici, te se nadamo da će nas i vrijeme poslužiti i doprinijeti sveukupnom ugođaju“, kazao je koordinator projekta Davor Šupuković.

Istovremeno, Fojničani rade na još jednom projektu, uređenju prostora Dnevnog centra za socijalnu inkluziju, koji u budućnosti također mogu koristiti i za proširenje aktivnosti Fojničkih susreta, za promocije knjiga, izložbe slika i slično, obzirom da Fojničani imaju brojne talentovane umjetnike.

„Mi ovim projektima posebno pridajemo pažnju kategoriji mladih i žena, jer u ruralnim područjima to su uglavnom marginalizirane kategorije, te je nama u cilju da ih kroz ovakve vidove druženja maksimalno uključujemo u društvo i sve ostale aktivnosti“, dodao je Šupuković.

Na kraju je pozvao sve žitelje Maglaja, Fojnice, Žepča, Zavidovića i okolnih mjesta da svojim dolaskom uveličaju dane manifestacije „Fojnički susreti“ i ujedno se dobro zabave uz brojne zanimljive aktivnosti.

D.S