Badnjar d.o.o. Žepče nudi spoj profesionalnosti i kvalitete koji vam garantira vrhunske usluge

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Transportno zanatsko društvo „Badnjar“ d.o.o. Žepče osnovano je 2008. godine, a osnivači su braća Edin i Hasan Badnjar.

Tvrtka posluje u okviru dvije poslovne jedinice, jedna se bavi javnim izvanlinijskim prijevozom putnika u BiH i Europi, a druga poslovna jedinica je specijalizirana za usluge trećim licima – farbanje putničkog i teretnog programa.

„Badnjar“ d.o.o. je dobitnik zlatnog „Global quality award“ 2019, certifikata za uspješno poslovanje 11 godina, bez blokada i prekida poslovanja i važe za pouzdanog partnera koji ima dugogodišnji kontinuitet poslovanja.

„Firma raspolaže s proizvodnim objektom površine 200 m2, za poslove lakirerskih i limarskih radova, prijevoznim sredstvima – osam mini buseva (18-20 sjedišta), te ostalom opremom i alatima: komora za farbanje, hidraulična mašina za rastezanje karoserije, autodizalice, kompresori, aparati za varenje, brusilice, bušilice i ostali sitni alat“, kaže Edin Badnjar.

 

Tvrtka trenutno upošljava 11 radnika, šest radnika na poslovima prijevoza putnika i pet radnika u PJ automehaničarske radionice.

„Izvanlinijski transport obavlja se tijekom cijele godine i podijeljen je na dva osnovna lota, prvi lot je prijevoz učenika za potrebe OŠ ‘Žepče’ koji se vrši na osnovu sklopljenih ugovora za OŠ ‘Žepče’ i Ministarstvo obrazovanja ZDK. Također, imamo sklopljene i ugovore s turističkim agencijama za koje vršimo njihove usluge transporta turista na relaciji Dubrovnik-Split-Makarska-Tirana-Albanija-Vir Pazar-Podgorica-Slovenija itd… Ovo su neke od navedenih destinacija na kojima vršimo prijevoz. Također, po potrebi vršimo usluge ugovorenog prijevoza putnika za potrebe fizičkih ii pravnih lica“, dodaje Badnjar.

 

U voznom parku firme „Badnjar“ d.o.o. sve vozne jedince su visoko turističke klase i sva vozila koja posjeduju su marke Mercedes. Ova firma vodi računa o svakoj voznoj jedinci da je tehnički ispravna i da ispunjava svu prateću dokumentaciju koja je propisana zakonima Bosne i Hercegovine. Firma „Badnjar“ d.o.o. Žepče unazad pet godina obnavlja svoj vozni park s najluksuznijim vozilima opremljenim turističkim dizajnom.

„Iz godine u godinu povećavamo broj voznih jedinica i broj zaposlenika, a naš moto je da budemo najbolji s voznim jedinicama i s osobljem u našoj kompaniji. Naša firma je prepoznatljiva i u široj regiji po farbanju teretnog i putničkom programa, naša radionica je opremljena po europskim standardima, tako da sve ovo gore navedeno naravno utječe pozitivno na naš kvalitetu pruženih usluga i samog poslovanja“, zaključuje Badnjar.

 

U toku 11 godina postojanja – tvrtka „Badnjar“ d.o.o. kontinuirano bilježi povećanje obima poslovanja, kvalitativno (broj usluga i broj prevezenih putnika) i kvantitativno (povećanje prometa), što ih dalje motivira da nastave još jačim tempom.

poslovnenovine.ba

Pastir Edin Ćosić iz Željeznog Polja željno čeka povratak kući

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Pastir  Edin Ćosić iz Željeznog Polja kod Žepča, s Muhedinom Ćosićem i stadom od 350 ovaca, na ispašu  je pošao krajem listopada prošle godine. Trenutno se nalazi na obroncima, na tromeđi općina Srebrenik, Gradačac i Gračanica. Muhedin je otišao kući na dan-dva, pa Edinu pomaže jedan od mještana Srnica Gornjih, piše Dnevni avaz.

- Do sada su zime znale biti da čovjek izdržati ne može. Da je ovakvih zima još, ne bi nama, nomadima, život bio gorak, teži od rada u kamenolomu i rudniku. Kao da zime nije ni bilo – naglašava Edin.

Uz stado su i četiri mule natovarene toplim vunenim dekama i šatorima. Dva crna psa su dresirana da ovce vraćaju, baš onako kako im ovčari zapovjede. Edin jedva čeka travanj, pa da   krene svojoj obitelji u Željezno Polje.

Radio Žepče/Dnevni avaz

Blagoslov ispovjedaonice i zavjetna misa Sv. Ani u Radunicama

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U Radunicama nadomak Žepča, ovogodišnji je početak korizmenog vremena obilježio blagoslov nove ispovjedaonice. Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 26. veljače ova župna zajednica molila je i zagovor svoje nebeske zaštitnice Sv. Ane.

Neposredno prije misnoga slavlja novoizrađenu ispovjedaonicu u župi Svete Ane u Radunicama, blagoslovio je žepački dekan, preč. Predrag Stojčević. Nazočne među kojima je bio i župnik iz Zavidovića vlč. Stipo Knežević, pozdravio je župnik domaćin vlč. Ilija Orkić. Poseban pozdrav uputio je onima koji svakog 26-og u mjesecu dolaze u ovu crkvu moliti zagovor Sv. Ane, zaštitnice majki, trudnica i djece.

U prigodnoj propovijedi u misi preč. Stojčević osvrnuo na misna čitanja – proroka Joela u vrijeme krize i gladi, kao i na značenje pepela u ljudskoj svakodnevici. „Pepeo predstavlja ništavnost, nevažnost, prolaznost – a takvi ćemo i mi biti ako se ne oslonimo na Boga i ne prepoznamo prave vrijednosti“, naglasio je žepački dekan.

Ispovjedaonicu su darovali vlč. Nikola Pranjić, umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, koji je kršten u Radunicama i jedan dio svog života proveo u župi Radunice, te  tvrtka za preradu drveta Budo export d.o.o. iz Novog Šehera. Radove je izveo domaći majstor Blaž Antolović, prema nacrtu ing. Drage Rimca.

Spomenimo da se u jubilarnoj 150. godini postojanja župe Radunice, obavljaju se i drugi radovi u crkvi, kako bi se što ljepše dočekali ljeto i slavlje patrona. Kroz protekle tri godine sustavno se radi na obnovi crkve, koja je najstarija u žepačkom kraju. Tako je u prezbiterij ponovno vraćen stari oltar Sv. Ane, koji je izmješten za vrijeme II. vatikanskog koncila i reforme u sporednu lađu. Župljane je, pak, ponajviše obradovalo podno grijanje, uvedeno prije dvije godine.

Župnik je izrazio nadu da će nova ispovjedaonica biti što više u uporabi tijekom ovoga korizmenog vremena. A praktičnost i njezina ljepota bit će dodatan razlog za kvalitetnije obavljanje sakramenta pomirenja.

Obilježena godišnjica smrti generala Ive Lozančića

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

  U oči godišnjice  pogibije,   dana 15.11.2018. godine Koordinacija braniteljski udruga HVO općine Žepče i ZDŽ ,  položili su cvijeće i zapalili svijeće na grob generala Ive Lozančića, na mjesnom groblju  u Novom Šeheru  ,  ratnog zapovjednika 111xp brigade HVO,  koji je  17.11.2007. godine poginuo u prometnoj nesreći.
       

Ivo Lozančić  za svoga života,  obnašao je dužnost zamjenika ministra obrane  Hrvatske Republike Herceg-Bosne, bio je zastupnik u Hrvatskom Saboru te u dva mandata bio zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine
       

Zeničkom  molitvom  koju je predvodio  fra.  Vijeko Tomić ,    data  je počast velikom čovjeku žepačkog kraja  generalu Lozančiću kao i svim poginulim i umrlim pripadnicima HVO-a.  U kratkom obraćanju,  Perica Jukić, prvi ministar obrane HR HB je podsjetio na ulogu i značaj generala Lozančića u  danima  organizacije i obrane žepački krajeva .

Foto i tekst : UNRO

 

Žepče: Sretnik koji je osvojio milijun maraka: Bio sam u šoku, nisam spavao, a supruzi sam tek sutradan rekao

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sretni dobitnik koji je u igri "SuperLOTO" 15. veljače osvojio 973.219,50 KM javio se u direkciju „Lutrije Bosne i Hercegovine“.

Sretni listić uplatio je u Žepču, u ulici Prva bb. Riječ je o obiteljskom  čovjeku, a kako kažu iz "Lutrije BiH", prilikom naplate dobitka otkrio je da redovno igra klasične lutrijske igre, a da posebno voli odigrati "SuperLOTO",  koji mu je donio skoro milijunski dobitak, piše Dnevni avaz.Slučajno odabrao brojeve

Uz uvjet anonimnosti, kazao je da je još u blagom šoku te da je presretan zbog osvajanja ogromne sume novca koji će mu promijeniti život.

- Redovan sam igrač klasičnih igara iz ponude „Lutrije BiH“, a najviše volim odigrati "Loto" jer sam biram brojeve za koje u tom momentu smatram da mi mogu donijeti sreću. To se pokazalo i ovog puta, kada sam nekim svojim nahođenjem odabrao sretne brojeve koji su mi donijeli ovaj ogromni dobitak - kazao je sretni dobitnik.

Kaže da je sasvim slučajno odabrao dobitne brojeve.

- Ključni moment je bio kada sam se dvoumio da li da posljednji zaokruženi broj bude 3 ili 1, ipak sam se odlučio za broj 1, koji mi je na kraju bio presudan da osvojim ovaj novac - kaže skromni dobitnik.


Dio će dati u humanitarne svrhe

Izvlačenje brojeva pratio je suprugom, kojoj nije odmah saopćio da je upravo on sretni dobitnik.

- Supruga i ja znamo često zajedno gledati izvlačenje brojeva, tako je bilo i sada. Sjedila je pored mene, a ja sam zaokruživao izvučene brojeve. U jednom momentu sam shvatio da sam na sedmoj kombinaciji imao sve pogođene brojeve te sam vidio da sam upravo ja dobitnik skoro milijun maraka. Ostao sam u blagom šoku, a supruzi nisam ništa govorio dok nisam sutra, zajedno s djecom provjerio je li moj listić zaista dobitni, i ispostavilo se da jeste. Prvu noć nije bilo spavanja zbog uzbuđenja i šoka, ali sad je dosta lakše – kaže uz osmijeh dobitnik.

Iako skroman, dobitnik je još u nevjerici, uzbuđen je zbog osvojenog novca. Kaže da će sjesti sa svojim članovima obitelji i dobro razmisliti i isplanirati što će dalje. Naglašava da je u životu najbitnije zdravlje, koje se ne može kupiti novcem te da će dio novca sigurno odvojiti u humanitarne svrhe.

Radio Žeče/Dnevni avaz

Počinje isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Federalno ministarstvo financija osiguralo je sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja te nositelje ratnih odličja za srpanj 2019. godine, u ukupnom iznosu od 24.178.542,82 KM.

Nalozi za isplatu invalidnina ovim kategorijama upućeni su prema bankama, priopćilo je Ministarstvo finansija-financija FBiH.

 

Subcategories