Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Na Državom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama Žepčake osvojile 35 odličja

16. Državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama održano je proteklog vikenda (26. I 27.08.2017.) na Plivskom jezeru u Jajcu, gdje su učešće uzeli i kajakaši iz Kluba 550 Žepče. Na ovom prvenstvu ukupno je voženo 95 utrka, u kojima su naše Žepčanke osvojile 35 odličja.

„Mia Matijeveć ovim putem je opravdala i zadržala titulu državne prvakinje u kategoriji mlađih juniorki u jednosjedu na tri dužine, te popravila plasman u starijoj uzrasnoj kategoriji, što se nadamo da će joj biti ulaznica za sastav državne reprezentacije za olimpijske nade koje se održavaju krajem idućeg mjeseca“, izjavio je za Radio Žepče trener kluba Ivan Šupuković.

U našem studiju ugostili smo tri kajakašice, već pomenutu Miu Matijević koja je sa sobom donijela devet medalja, Ivonu Vranjković oko čijeg vrata se sijalo 11 medalja, te Franku Matijević koja je osvojila 6 medalja.

Moramo napomenuti da naši kajakaši i kajakašice treniraju u uvjetima koji ne zadovoljavaju njihove potrebe, a ipak se sa svakog takmičenja kući vraćaju okrunjeni brojnim priznanjima i odličjima. Nedostatna su sredstva koja se izdvajaju za ovaj sport, uzimajući u obzir vrlo skupu opremu, te naši kajakaši većinu svojih treninga provode u teretani.

Kajak kanu klub 550 Žepče ipak će i dalje, koliko to mogućnosti budu dozvoljavale s ponosom predstavljati Žepče na svim takmičenjima i vjerujemo da će neko prepoznati njihovo zalaganje te pomoći da ovaj sport, u našem gradu, zasja punim sjajem, jednako kao i medalje koje konstatno donose naši mladi sportaši.