Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Na regati u Vinkovcima članice Kajak kanu kluba 550 Žepče osvojile 11 odličja

U okviru početka dječije manifestacije „Vinkovačkih jeseni“ , pored mimohoda, folklornih grupa i orkestara, kako to u Vinkovcima obično i bude, članovi Kajak kanu kluba „550 Žepče“ sudjelovali su na međunarodnoj kajakaškoj regati.

„Mi smo pozvani, s pravom mogu reći, kao rado viđeni gosti u Vinkovce, jer smo do sada takvu sliku ostavljali, kao jedini klub iz BiH. Naša djeca, njih 9 veslali su u mlađim kategorijama, tačnije škola kajaka ili najmlađi članovi, te kategorije mlađih kadeta i kadeta i osvojili smo 11 odličja, kao i ekipno drugo mjesto na regati“, izjavio je za Radio Žepče Mirko Matijević ispred KKK „550 Žepče“.

Među najmlađim kajakašicama odličja su osvojile Andrea Tadić, Lana Marković, Renata Tadić, Klara Marković i Monika Tadić, koje su istakle da im treninzi nisu naporni iako treniraju svakodnevno, što njihove medalje i dokazuju.

Ono što je trenutno najaktualnije u KKK „550 Žepče“ jeste odlazak Mije Matijević na Olimpijadu u Češku. Mia bi trebalo da krene na put u četvrtak navečer, iako još sva sredstva nisu prikupljena. Srećom, u Žepču još uvijek postoje ljudi koji se bore za sport i mlade nade, pa je potrebno istaknuti neke od njih poput g-dina Vinka Zovko ispred „Vinarije Povratak“ Žepče koji je obezbijedio značajna sredstva u iznosu od 3.500,00 KM, zatim Općina Žepče dio sredstava u iznosu od 1.000,00 KM, te obećanje Ministarstva za nauku kulturu i sport ZDK, te pojedinci koji su samovoljno dali onoliko koliko su mogli, samo da bi naša zlatna Mia sudjelovala u ovom najznačajnijem takmičenju u njenoj dosadašnjoj karijeri. Kako ističe g-din Matijević, do sad je skupljena, otprilike, polovina potrebnog iznosa, a nadamo se da će do četvrtka, uspjeti iznaći i ostatak sredstava.

Kajak kanu klub „550 Žepče“ će i dalje nastaviti bilježiti sportske uspjehe i pričati lijepe priče, a mi se nadamo da će i ova država prepoznati mlade nade i talente koji na najljepši mogući način pronose ime našeg grada i BiH.