Nedjelja, Kolovoz 25, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

1. Otvoreni karate kup Victory Open u Žepču okupio 47 klubova iz Makedonije, Hrvatske i BiH, pobjednički pehar pripao ekipi KK Union Tešanj

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U subotu, 27. listopada u organizaciji KK Viktoria Žepče održan 1. Otvoreni karate kup Victory Open u Žepču koji je okupio natjecatelje iz Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pozivu organizatora odazvalo se ukupno 47 klubova i 569 natjecatelja svih uzrasnih skupina koji su natjecali u disciplinama kate i borbe, pojedinačno i ekipno.


Viktorijanci su organizacijom 1. Otvorenog karate kupa Victory Open u Žepču željeli na najljepši način, zajedno s svojim prijateljima iz drugih klubova, proslaviti 24 godinu rada i postojanja i rođendan istaknuo je trener KK Viktoria Žepče, Franc Jakić.

“Održavanjem ovog veoma značajnog sportskog događaja u Žepču, naši Viktorijanci slave kao 24 godine uspješnog rada i održavanja karate sporta u općini Žepče.
Karate klub Viktoria u svom radu odao je  veliki doprinos u odgoju i učenju mladih ljudi. Naučio je svoje članove kako treba prihvatiti život u ovim teškim trenucima i pojavama da mladi odrastaju sami.

Moto Viktorijanaca je uvijek bio:“ Bori i brini se za sebe i one s kime dijeliš trenutke, uči da budeš prepoznatljiv u društvu, da te mnogi slijede i da pomažeš drugima".

Karate je kao filozofija života koja nas uči da se moramo za ciljeve boriti i iste pomjerati prema boljem.  Kada pogledamo unazad, Viktorijanci bez obzira na malu sredinu iz koje potiču, stajali su nasuprot i uz sportaše iz velikih klubova, saveza i država.

Ovaj sportski događaj nam šalje najbolju sliku kakvo uvažavanje i procjenu,odnosno rejting, su postigli naši Viktorijanci tijekom ovih proteklih godina“, istaknuo je trener  Jakić.

Karate kup u Žepču, prigodnim riječima potpore i zahvale organizatorima, otvorio je načelnik općine Žepče Mato Zovko koji je ujedno i pokrovitelj ovog sportskog događaja.

Tijekom svečanog programa otvorenja organizatori su prigodnim darovima i plaketama zahvalili načelniku Zovko na dugogodišnjoj potpori klubu i trenerici KK Sansai Kavadarci iz Makedonije, Ivani Adamov.

Prema prvim informacijama iz KK Viktoria Žepče Viktorijanci su bili odlični na tatamiju i pokazali su svu raskoš karte umijeća i znanja. Imali su odlične rezultate ali su i ovoga puta pokazali širinu duše i duha karatea, te su osvajanje odličja i postolja ustupili gostima.


Tako je najuspješnija ekipa bila KK Unia Tešanj, odlično drugo mjesto pripalo je našim susjedima KK Leopard iz Zavidovića i treće mjesto po broju medalja i osvojenih bodova pripalo je ekipi KK Champion iz Sarajeva.


U iščekivanju svih rezultata, želimo naglasiti da je subotnjem natjecanju prethodio i prvi sudački seminar u organizaciji KK Viktoria na kojem je sudjelovalo i 9 kandidata iz ovoga kluba, na kojem su svoje znanje prenosili međunarodni sudci Nermin Babić i Eldin Redžepagić. Sve aktivnosti u Žepču 1. Otvoreni karate kup Victory Open kao i Sudački seminar pomogli su Karate savez F BiH i novoregistrirani Karate savez Zeničko dobojske županije.

U nedjelju u restoranu California u Lug Brankovićima bit će upriličena večer Victory-Open tijekom koje će biti uručene plakete sponzorima, donatorima, prijateljima i svima drugima koji čine jednu veliku obitelj Viktorijanaca.

Ovom sportskom događaju u Žepču nazočili su mnogobrojni ljubitelji karate sporta koji su zajedno s gostima i posjetiteljima jednoglasni u svojoj ocjeni da je 1. Otvoreni karate kup Victory Open u Žepču po svim parametrima zaslužio samo odlične ocjene za organizaciju, odličan ambijent,  dobre radne uvjete koji su preduvjet za nove sportske aktivnosti koje će biti organizirane u našem gradu.