Nedjelja, Kolovoz 25, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Futsal selekcija BiH protiv Švicarske otvara kvalifikacije za SP

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Nakon četverodnevnih priprema, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, današnjim duelom protiv Švicarske u Gradskoj areni u Zenici (17.00), otvara kvalifikacijski turnir u okviru grupe F preliminarne runde za Svjetsko prvenstvo, koji se igra od 29. siječnja do 1. veljače.

Selektor bh. selekcije Ivo Krezo istaknuo je kako je BiH u konkurenciji Švicarske te Turske i Švedske, u ulozi favorita i da se tako i ponašaju.

"Mi smo sebi zacrtali cilj da budemo prvi u grupi, a vidjet ćemo šta će se desiti. Imamo sve uslove za rad, Arena je odlična, uslovi u Trening centru N/FSBiH također tako da je, sada, sve do nas. Bili smo i u Italiji i nisu bili bolji uslovi nego u Zenici", kazao je bh. selektor, koji se nada i podršci s tribina.  

Spisak bh. tima na pripremama u Zenici: Stanislav Galić, Mario Aladžić, Dejan Pavlović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklograd), Denis Isanović, Darko Milanović (Salines), Josip Bošković, Darko Raguž, Andrijano Dujmović (Zrinjski), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija), Anel Radmilović, Amel Hadžić i Elmin Prošić (Centar).  

Raspored i satnica -

29. siječanj: BiH – Švicarska (17.00) i Turska – Škotska (20.00);

30. siječanj: Švicarska – Turska (17.00) i BiH – Škotska (20.00) 

1. veljača: Škotska – Švicarska (17.00) i Turska – BiH (20.00).