Dvoransko prvenstvo Europe u atletici bit će održano od 1. do 3. ožujka u škotskom Glasgowu. Bosnu i Hercegovinu na ovom natjecanju predstavljat će tri atletičara.

Kako je Feni kazao generalni sekretar Atletskog saveza BiH Mišo Pedalo, norma za nastup na dvoranom EP-u je značajno pooštrena.

U svim disciplinama zbog velikog interesiranja atletičara u Glasgowu će nastupiti najbolji od najboljih.

“Normu su uspjeli ispuniti Mesud Pezer, Amel Tuka i Abedin Mujezinović, koji su najbolje ovosezonske rezultate ostvarili u februaru. Njihovi rezultati su dobar znak da bi nas mogli obradovati. Organizatori su pooštrili mjere za ispunjavanje normi, s ciljem da se digne kvaliteta natjecanja. Tko je ispunio normu sigurno spada u europski, da ne kažem i svjetski vrh”, rekao je Pedalo.

Mesud Pezer je bacio kuglu 20,99 metara 20. veljače na mitingu “Serbian Open” u Beogradu. Amel Tuka je dionicu od 800 metara istrčao 12. veljače u češkoj Ostravi u vremenu 1.46,75.. Abedin Mujezinović je istu razdaljinu istrčao u vremenu 1.48,57 u talijanskoj Padovi 3. veljače.

Tuka i Mujezinović će otputovati u Glasgow iz Sarajeva u srijedu ujutru.

Mesud Pezer se nalazi u Švedskoj, te će u Škotsku putovati iz Kopenhagena.

Okupljanje u Glasgowu je zakazano za 27. veljače, a prve nastupe imat će 1. ožujku. 

Prijepodne na rasporedu su kvalifikacije u bacanju kugle, a poslijepodne finale. Kvalifikacije u trci na 800 metara zakazane su za poslijepodne.

zenit.ba