Ponedjeljak, Veljača 18, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

U Globarici ulovljen kapitalac težak 45 kilograma

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dragan Matijević iz Globarice ulovio soma kapitalca teškog 45 kilograma, što predstavlja jedan od najvećih ulova u ovome kraju.


"Kao i mnogo puta do sada došao sam na noćni ribolov u nadi da će ova prohladna nedjeljna večer biti sretna za mene. Doista je tako i bilo nakon nekoliko sati čekanja da zagrize, osjetio sam da se štap pomjera. Počela je borba i nadmudrivanje, trebalo mi je dva i pol sata da u plićaku ugledam veliku ribu.
Bio je to som kapitalac težak 45 kilogram i dugačak 180 centimetara.

I do sada sam znao uloviti veće primjerke ali ovo je nešto posebno i svakako ću se uvijek sjećati ovoga trenutka. Moj otac iskusan je i dugogodišnji ribolovac koji može s pravom kazati da ga riba hoće, ali ovaj kapitalac je do sada najveći ribički trofej u našoj obitelji. Sada mogu kazati da sam ulovio soma većeg od mene i to sigurno nije ribička priča, nego prava istina",  izjavio je Dragan.

Riba je ulovljena na poznatoj ribarskoj stazi Romanci u Globarici, za koju se zna da obiluje ovakvim primjercima. Na ovom mjestu svoje ribičke vještine okušali su mnogobrojni zaljubljenici u ribolov ali rijetki se mogu pohvaliti da su nadmudrili pravog soma kapitalca.