Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Osnovano Udruženje “BH Fotografi”

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

S radom je počelo Udruženje BH Fotografi koje vode “fotografi za fotografe” koji će se baviti planiranjem rada i zaštite fotografske struke u BiH, zastupanjem i zaštitom interesa članova, stručnim usavršavanjem, promocijom visokih profesionalnih, etičkih i umjetničkih standarda u fotografiji i usklađivanjem domaćih standarda sa svjetskim, organiziranjem radionica i takmičenja i drugim aktivnostima na promociji fotografije i prava fotografa.

 

Predsjednik Udruženja, Midhat Poturović, kaže da je trenutno u tijeku registracija fotografa putem web stranice udruženja nakon čega će biti jasnije koliko ima onih koji se bave fotografijom, profesionalno ili iz hobija, javlja Media.ba.

“Ovo nije prvo udruženje fotografa u BiH, ali jeste prvo ovakve vrste, koje će nastojati da bude rame uz rame sa svjetskim udruženjima fotografa”, kaže Poturović.

“Surađivat ćemo i s drugim udruženjima, gradimo jedinstveno krovno udruženje fotografa u BiH. Idemo stepenicu po stepenicu za sada, kvaliteta nam je prioritet. To su već podržala jako bitna imena bh. fotografije, takva podrška je od velikog značaja”.

Fotograf Andrija Vrdoljak predsjednik je Osnivačke Skupštine, a fotograf Aleksandar Čavić je tajnik Udruženja. 

Na stranici BH Fotografa stoji kako je ta zajednica osnovana kako bi doprinijela poboljšanju uvjeta rada fotografa i da joj pripadaju i početnici i oni koji se već desetljećima bave fotografijom.

Postati član ovog udruženja ili pak pogledati fotografije bh. umjetnika možete na sljedećoj stanici: bhfotografi.ba